BMW S 1000 RR: WBSK започва с два подиума във Франция и Южна Африка

Съдържание:

BMW S 1000 RR: WBSK започва с два подиума във Франция и Южна Африка
BMW S 1000 RR: WBSK започва с два подиума във Франция и Южна Африка
Anonim
Образ

BMW S 1000 RR: WBSK започва с два подиума във Франция и Южна Африка. Сезон 2017 на BMW започва в шампионатите FSBK и RSA SBK

BMW S 1000 RR: WBSK започва с два подиума във Франция и Южна Африка. Ето как започва сезон 2017 на BMW в шампионатите FSBK и RSA SBK. В Льо Ман (FRA), Френският шампионат по супербайк (FSBK) и Френският европейски шампионат по колоездене (FR UE) провеждат първите си състезания за годината, докато в Киларни (ЮАР), Южноафриканският шампионат по шосейни мотоциклетни състезания 2017 (RSA SBK) току-що започна.Общо три серии състезания, в които пилотите на BMW Motorrad Motorsport постигнаха успех. С техните резултати те също отбелязаха добро натрупване на точки за BMW Motorrad Race Trophy 2017.

French Superbike

Льо Ман (FRA) откри първия етап от 2017 френския шампионат по супербайк (FSBK) този уикенд. Сезонът започна с класиране на подиума за BMW S 1000 RR. Кени Форе (FRA), който се бори за титлата с Tecmas Racing Team, завърши първото състезание за годината с отлично второ място. Двама други пилоти на BMW Motorrad Motorsport пресякоха финалната линия в топ 10. Матю Лусиана (FRA / Geomoto ASPI) е пети, докато Максим Боно (FRA / Tecmas Racing Team) заведе своя RR до десето място.

Състезателният уикенд на Льо Ман беше помрачен от трагичен инцидент във второто състезание от клас Supersport в неделя следобед. По време на инцидент Адриен Протат (FRA) претърпя смъртоносни наранявания.След трагичния инцидент организаторите отмениха оставащата състезателна програма за деня, включително второто състезание на FSBK и френския европейски шампионат по колоездене (FR UE). Нашите мисли са със семейството, приятелите и екипа на Адриен.

Южноафрикански шампионат по шосейни мотоциклетни състезания

Южноафриканският шампионат по шосейни мотоциклетни състезания (RSA SBK) проведе първите си две състезания за сезона в Киларни близо до Кейптаун (RSA) миналия уикенд. Откриването на сезона започна с три подиума за пилотите на BMW S 1000 RR. Дейвид Макфадън (RSA / RPM Center Sandton Auto BMW) започна сезона с две втори места на подиума. Ланс Айзъкс (RSA / Supabets / Sandton BMW Motorrad) се присъедини към него на подиума след едно състезание, пресичайки линията на трета позиция. Във втората игра Айзъкс завърши четвърти.

Дейвид Макфадън

„С P2 и в двете състезания събрахме много данни и разбрахме какво трябва да направим, за да спечелим.Огромни благодарности на моя екип, че никога не се отказваше и работи усилено, за да спечели. Ще се върнем по-силни и по-бързи. Обичам да се возя на BMW S 1000 RR."

Ланс Айзъкс:

„Трябва да кажа огромни благодарности на моя екип, моите спонсори и партньори и всички участващи за цялата им упорита работа. Този уикенд вероятно беше един от най-невероятните уикенди в моята кариера, не само като пилот, но и като собственик на отбора Lance Isaacs Racing.

Мисля, че ще има големи новини и в първото състезание направихме огромен предупредителен изстрел. Имахме свада и не беше лесно, защото имахме само един уикенд на тестове, докато другите отбори имаха седмици и седмици подготовка. Качването на подиума в едно състезание беше фантастично и съм много доволен от резултатите, които постигнахме този уикенд.Нямам търпение да продължа един вълнуващ сезон и да дам 100 процента, за да се кача на най-високото стъпало на подиума.“

Изображение Изображение "

Популярна тема