DTM: всичко е готово за сезон 2017 с екипите на BMW RMG и RBM

Съдържание:

DTM: всичко е готово за сезон 2017 с екипите на BMW RMG и RBM
DTM: всичко е готово за сезон 2017 с екипите на BMW RMG и RBM
Anonim
DTM - BMW Team RMG

DTM: всичко е готово за сезон 2017 за отборите RMG и RBM. Тестовете тази седмица в Хокенхайм (3-6 април) отбелязват последните етапи от подготовката

DTM: всичко е готово за сезон 2017 за отборите RMG и RBM. Тестовете тази седмица в Хокенхайм (3-6 април) бележат последните етапи от подготовката. BMW Team RMG - с пилоти Марко Витман (Германия), Аугусто Фарфус (BRA) и Тимо Глок (Германия) - и BMW Team RBM - с пилоти Максим Мартин (BEL), Бруно Шпенглер (CAN) и Том Блумквист (GBR)) - ще участва във всяко състезание с три автомобила в 18 състезания тази година.

Двата BMW M4 DTM на Глок и Блумквист ще бъдат подкрепени от комбиниран екип от механици и инженери от двата отбора на BMW. Този отбор ще носи името Reinhold Mampaey Racing, или накратко "RMR".

„Перфектната съвместна работа като екип е абсолютно необходима в моторните спортове. Екипажите на RMG и RBM ще споделят работата за двама от нашите DTM пилоти на BMW M4 тази година; това е изцяло нов вид работа в екип. Марко Витман, Аугусто Фарфус и Тимо Глок са разпределени към BMW RMG Teams, докато Максим Мартин, Бруно Шпенглер и Том Бломквист се състезават за BMW Team RBM. Екипите ще работят заедно под логото на RMR за автомобилите, управлявани от Тимо и Том. Фактът, че всички отбори и пилоти са равни, остава важна част от нашата DTM философия.”

Казва директорът на BMW Motorsport Йенс Марквард.

Двамата ръководители на екипа, Стефан Рейнхолд (RMG) и Барт Мампей (RBM), споделят отговорността за екипажа на RMR. Във всеки DTM уикенд гаражът на Глок и Блумквист ще бъде разположен между отборите RMG и RBM и всеки отбор ще осигури четирима механици на питстоп.

Преглед на състава на BMW Motorsport

BMW Team RMG

Марко Витман (GER,11)

2014 и 2016 DTM шампион, 56 старта, 8 победи, 8 полпозишъна

Аугусто Фарфус (СУТИЕН,15)

DTM подгласник 2013, 66 старта, 4 победи, 5 пол позиции

BMW Team RMR

Тимо Глок (GER,16)

56 старта, 3 победи, 1 пол

Том Блумквист (GBR,31)

36 старта, 1 победа, 1 пол

BMW Team RBM

Бруно Шпенглер (CAN,7)

2012 DTM шампион, 139 старта, 14 победи, 17 полпозишън

Максим Мартин (БЕЛ,36)

46 старта, 2 победи, 2 полпозишъна

Популярна тема