BMW Team RLL завършва четвърти и седми в Лонг Бийч

Съдържание:

BMW Team RLL завършва четвърти и седми в Лонг Бийч
BMW Team RLL завършва четвърти и седми в Лонг Бийч
Anonim
Образ

BMW Team RLL завършва четвърти и седми в Лонг Бийч за BUBBA Burger SportsCar Championship. BMW M6 GTLM25 на четвърто място и26 на седмо

BMW Team RLL завършва четвърти и седми в Лонг Бийч за BUBBA Burger SportsCar Championship. BMW M6 GTLM № 25 на четвърто място и № 26 на седмо. През първите 90 минути BMW Team RLL контролираше състезанието, изпълнявайки стратегия, която постави отбора в позиция за първата победа в програмата GTLM със своето BMW M6.

Бетонните стени са непримирими на временна улична писта, където шофьорите показаха зъби само минута след зеления флаг: прототип на спортна кола и три от водещите автомобили GTLM бяха замесени в инцидент, който предизвика първия двубой месечен цикъл.Бил Оберлен, стартирал с BMW M6 № 25 от пета позиция, умело избягва развалините и се премества на втора позиция. Джон Едуардс се изкачи с три места, завършвайки на четвърто място.

Втори жълт флаг за отломки по пистата беше развян 16 минути по-късно и екипът веднага реши да раздели стратегията, връщайки Едуардс обратно в бокса и давайки колата на Мартин Томчик. Auberlen остана аут, запазвайки втората си позиция, докато Tomczyk се върна на пистата отново на четвърто място. Оберлен беше извикан в бокса в 25-та обиколка, предавайки колата на Александър Симс, който се върна на терена на осма позиция. Томчик наследи водачеството в 29-та обиколка.

Финалните етапи на състезанието

Пилотът на German Motorsport стана генерален лидер на състезанието в 34-та обиколка на най-бързите прототипи на колите, които той изпревари по време на спирането на четвъртия период от състезанието.Томчик получава новината от екипажа, че има достатъчно гориво, за да стигне до карирания флаг. Sims беше по-назад на шесто място.

Tomczyk водеше по време на два рестарта, но след като оставаха само 10 минути, загуба на мощност поради временен електрически проблем доведе до забавяне на болид24. Накрая той завърши седми. Симс, възползвайки се от инцидент по време на последната обиколка на завой 11, изпреварва участващите автомобили и финишира четвърти. Брет Къртис (САЩ) и Йенс Клингман (Германия) завършиха девети в клас GTD с BMW M6 GT3 от отбора Turner Motorsport.

Изображение "

Популярна тема