BMW Motorsport: последната седмица

Съдържание:

BMW Motorsport: последната седмица
BMW Motorsport: последната седмица
Anonim
BMW Motorsport - VLN шампионат - BMW M6 GT3
BMW Motorsport - VLN шампионат - BMW M6 GT3

BMW Motorsport: Изминалата седмица донесе много успехи на различните отбори, заети в отделните категории по целия свят

BMW Motorsport: Изминалата седмица даде много успехи на различните отбори, заети в отделните категории по света. Беше вълнуващ състезателен уикенд. Независимо дали в шампионата DTM, шампионата на IMSA WeatherTech SportsCar или безброй други шампионати: седмица след седмица отборите на BMW и техните пилоти по целия свят се борят за точки, победи и титли. Всяка седмица ще се опитваме да обобщаваме спортните постижения на BMW в различните шампионати.

VLN: успешен състезателен дебют за Антонио Феликс да Коста в BMW M6 GT3

António Félix da Costa (POR) завърши успешно състезанието си с BMW M6 GT3 на пистата Nürburgring-Nordschleife (GER). Във второто състезание от шампионата VLN Endurance, неговият M6 GT3 постави шесто най-добро време в квалификацията, като по този начин даде шанса на неговия съотборник Тимо Шайдер (Германия) да започне от третия ред на решетката за 4-часовото състезание. И в един момент дуото в действие за BMW Team Schnitzer беше на път да завърши на подиума. След вълнуващо състезание, те завършиха състезанието на десето място, изоставайки от победителя Porsche с 2:41 минути. Това направи Félix da Costa и BMW Team Scheider най-добре класирания BMW отбор.

BMW M235i Racing Cup: втора победа за сезона за "Eifelblitz"

Руди Адамс (ГЕР) и Томас Йегер (Австралия) отпразнуваха втората си победа за сезона във второ състезание на борда на BMW M235i състезателно на Нюрбургринг-Нордшлайфе (ГЕР). Дуото в „Eifelblitz“на Team Scheid-Honert Motorsport надделя над Хайко Айхенберг (ГЕР) от Team Securtal Sorg Rennsport, след трудно състезание. Трето място за Глиб Кутепов (UKR) и Tobias Müller (GER) от Team MKR-Engineering. Общо 18 BMW M235i Racing бяха на стартовата решетка.

Blancpain GT Series Asia: първи успех в първото състезание

Двете състезания в Малайзия откриха встъпителния сезон на Blancpain GT Series Asia този уикенд. В първото състезание в събота BMW M6 GT3 веднага отпразнува първия си успех. След 26 обиколки на "Международната писта Сепанг" (MAS), Джеси Крон (Финландия) и Оли Милрой (Великобритания) завършиха трети с FIST - Отбор AAI. Но те бяха принудени да се оттеглят рано в състезание 2. Встъпителният сезон на Blancpain GT Series Asia включва общо дванадесет състезания, обхващащи шест събития. Следващите две състезания ще се проведат на “Chang International Circuit” в Тайланд на 20 май°/ 21°. След това ще се премести два пъти в Япония и накрая в Китай.

BMW Motorsport- VLN Championship - BMW M6 GT3
BMW Motorsport- VLN Championship - BMW M6 GT3

Популярна тема