BMW Motorsport: новините за ’ последната състезателна седмица

Съдържание:

BMW Motorsport: новините за ’ последната състезателна седмица
BMW Motorsport: новините за ’ последната състезателна седмица
Anonim
VLN, ADAC Westfalenfahrt, кръг 1, Нюрбургринг, Германия
VLN, ADAC Westfalenfahrt, кръг 1, Нюрбургринг, Германия

BMW Motorsport: новините от последната състезателна седмица. Или в DTM шампионата, IMSA WeatherTech SportsCar шампионата или други шампионати

BMW Motorsport: новините от последната състезателна седмица. Независимо дали в шампионата DTM, или шампионата на IMSA WeatherTech SportsCar, или безброй други шампионати. Седмица след седмица отбори и пилоти на BMW от цял свят се борят за точки, победи и свързани титли в собствените си шампионати. Нека да погледнем от "ръба" на пистата, за да разберем как се движи марката на витлото в съответните шампионати.

BTCC: Търкингтън печели в Донингтън Парк

Отборът на West Surrey Racing отбеляза успешно втория състезателен уикенд за сезон 2017 в Британския шампионат за туристически автомобили (BTCC) в Donington Park (GBR). Колин Търкингтън (Великобритания) спечели първата си победа за сезона със своето BMW 125i M Sport и вече е на второ място в класирането при пилотите със 72 точки. Търкингтън завърши третото състезание в неделя на втора позиция, но се изплъзна с едно място поради изключването на първия класиран. В първите две състезания за деня той завърши съответно четвърти и пети. Rob Collard (GBR) успя да се качи на подиума, завършвайки втори във второ състезание. Той завърши състезание едно и три съответно на шесто и дванадесето място. В третото BMW 125i M Sport Андрю Джордан (Великобритания) завърши на 15-о, 15-о и 18-о място.

International GT Open: Феликс да Коста е готов за BMW Team Teo Martín

Ще има повече състезателни моменти за пилота на BMW M6 GT3 António Félix da Costa (POR) през сезон 2017. Той вече участва в тестовите драйви от Blancpain Series GT за ROWE Racing и е част от пилотския екип на BMW за 24-часовото състезание на Нюрбургринг (Германия), Феликс да Коста също ще се състезава за BMW Team Teo Martín в състезанията GT International Open. На откриващото състезание в Ещорил (Португания) на 29/30 април той ще сподели шофьорските задължения на BMW M6 GT3 с Лоренсо Бейрао (Портузия). Феликс да Коста и бившият пилот от Формула 1 Тиаго Монтейро (Порузия) ще се редуват да придружават Бейрао до края на сезона. Бившият младеж на BMW Motorsport Виктор Бувенг (Швеция) и Фран Руеда (Испания) ще се състезават за повторно потвърждаване на победата в отборния шампионат за 2016 г. с второто BMW M6 GT3.

Новото BMW M235i Racing започва сезона на Купата на Белгия в Спа

Новото BMW M235i Racing стартира Белгийската купа през Великденския уикенд с две състезания за издръжливост в Spa-Francorchamps (BEL). В четиричасовото състезание в събота победата отиде при Oskar Sandberg (NOR), Torsten Kratz (GER) и Matthew Swaenepoel (RSA) от Team Securtal Sorg Rennsport. Победата в неделя в класа, в който участва BMW M235i Racing, или 400-минутното състезание в Спа, бе извоювана от Реджеп и Хакан Сари (и двамата TUR) от Team Gamsiz Motorsport.

Популярна тема