BMW M6 GT3 на BMW Team Italia в Имола: два рекорда в клас Super GT3

Съдържание:

BMW M6 GT3 на BMW Team Italia в Имола: два рекорда в клас Super GT3
BMW M6 GT3 на BMW Team Italia в Имола: два рекорда в клас Super GT3
Anonim
BMW M6 GT3 - Имола 2017г

BMW M6 GT3 на BMW Team Italia в Имола: два класа Super GT3 записват две шести места общо при дебюта

BMW M6 GT3 на BMW Team Italia в Имола: два класа Super GT3 записват две шести места общо при дебюта, въпреки инцидента в свободните тренировки, Стефано Командини и Алберто Черки се възстановиха и в двата манша от първия кръг на Италиански GT шампионат.

Шесто общо и първо място в клас Super GT3 и в двете състезания, е равносметката на BMW Team Italia в първия кръг на италианския GT шампионат на пистата Имола.Въпреки че пистата "Enzo e Dino Ferrari" е най-неблагоприятната за BMW M6 GT3 и колата беше реконструирана в нощта между петък и събота, като резервни части бяха доставени от BMW Motorsport от Мюнхен, поради лошо извън пътя по време на свободни тренировки, Стефано Командини и Алберто Черки се възстановиха от центъра на класирането и в двата манша.

Изпълненията на двамата пилоти, които се редуваха зад волана на немското купе, показаха, че BMW M6 GT3 е конкурентен в шампионата за 2017 г. дори в сравнение с моделите, оборудвани в пътната версия с подчертано състезателни решения. Всъщност Командини и Черки се бориха за общо четвърто място, особено във второто състезание.

Следващият кръг от италианския GT шампионат ще се проведе на 4 юни на пистата Мизано Адриатико, където BMW Team Italia спечели първата си победа за сезона миналата година.

BMW M6 GT3

BMW M6 GT3

BMW M6 GT3 е разработено за състезания за издръжливост и дебютира през сезон 2016. Състезателната кола, създадена на базата на BMW M6 Купе, се задвижва от модифициран V8 двигател с M технология TwinPower Turbo и разполага с аеродинамично оптимизирано шаси. Структурите за защита при сблъсък и външната обвивка от подсилен с въглеродни влакна синтетичен (CFRP) осигуряват общо тегло под 1300 килограма.

BMW M6 GT3 в годината на своя дебют спечели 24 часа на Спа и в италианския шампионат спечели състезание 1 с BMW Team Italia в Мизано (11 юни), стартирайки от полпозишън с Черки и Командини, които също финишираха втори в състезание 2 на Муджело (17 юли) и трети в състезание 2 на Имола (25 септември) и състезание 2 на Муджело (16 октомври) със Zanardi.

Образ
Образ

Популярна тема