Тимо Глок: първи подиум all’ откриване на сезона в DTM

Съдържание:

Тимо Глок: първи подиум all’ откриване на сезона в DTM
Тимо Глок: първи подиум all’ откриване на сезона в DTM
Anonim
Тимо Глок - BMW M4 DTM 2017 - Хокенхайм

Тимо Глок: първи подиум при откриването на DTM сезона на борда на BMW M4 DTM

Тимо Глок завърши първи в своето DEUTSCHE POST BMW M4 DTM в Хокенхайм: това е шестата топ тройка в кариерата на пилота на BMW Team RMG. Глок предизвика победителя Лукас Ауер (Мерцедес) във финала на състезанието, но в крайна сметка трябваше да се задоволи с второто място и 18 точки. Шампионът на DTM Марко Витман завърши първия кръг по точки, пресичайки финалната линия на десета позиция на борда на Red Bull BMW M4 DTM.

Състезанието

Започвайки от четвърто място в решетката, Глок направи добър старт и се изкачи до трето място. Витман също направи страхотен старт и се свлече на седма позиция. Напротив, Фарфус заседнал в трафика и останал отзад. Когато Глок се премести на втора позиция, Блумквист беше невинната жертва на сблъсък във фибата и беше главният герой на отклонение от пистата. След задължително спиране в бокса около 55-минутната половина на състезанието, Глок успява да задмине Майк Рокенфелер (ГЕР, Audi), за да си върне второто място.

Той успешно защити тази позиция и успя да намали разликата до първата позиция на Ауер, но не успя да премине австриеца. Витман завърши своето състезание по точки на десето място. Мартин, Шпенглер, Фарфус и Блумквист завършиха началото на сезон 2017 на 11°, 12°, 13°и 15°съответно.

Директор на BMW Motorsport Йенс Марквард

„Очевидно е хубаво да имаме първото състезание за годината зад нас и да знаем, че бяхме конкурентни. Тимо свърши фантастична работа. Той беше най-бързият състезател днес и се бори здраво през цялото състезание. Фактът, че днес имахме най-бързата кола, е много обещаващ. Двама от нашите пилоти завършиха в челната десетка. Имайки това предвид, се надявах да събера още няколко точки. Въпреки това видяхме, че 2017 BMW M4 DTM имат всичко необходимо, за да запазят гумите и да завършат на подиума. Поздравления за Тимо и "Жълтия звяр". И, разбира се, на Лукас Ауер и Mercedes-Benz за победата"

Образ
Образ

Популярна тема