BMW M6 GTLM: двоен подиум за BMW Team RLL на COTA

Съдържание:

BMW M6 GTLM: двоен подиум за BMW Team RLL на COTA
BMW M6 GTLM: двоен подиум за BMW Team RLL на COTA
Anonim
BMW M6 GTLM - COTA 2017

BMW M6 GTLM: двоен подиум за BMW Team RLL за IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) на Circuit of the Americas (COTA)

BMW M6 GTLM: двоен подиум за BMW Team RLL за IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) на Circuit of the Americas (COTA).

Бил Оберлен (САЩ) и Александър Симс (Великобритания) караха25 BMW M6 GTLM до второ място за два часа и четиридесет минути от състезанието, завършвайки 71 обиколки и финиширайки на 2498 секунди след Corvette No. 3 Джон Едуардс (САЩ) и Мартин Томчик (ГЕРМАНИЯ), които караха BMW M6 GTLM № 24, завършиха състезанието на трето място след тежък старт от полпозишън.

С предимството на пол, Едуардс поведе състезанието от зеления флаг в първия завой, а Симс, който започна трети на стартовата решетка, се изкачи с едно място, преследвайки своя колега. Схватка се разви в задната част на групата GTLM и контактите, които се случиха, доведоха до отпадане на няколко състезатели от битката за победата.

Ранните етапи на състезанието

Sims отстъпи второто място 34 минути след надпреварата до Porsche 911 след битка от 14 обиколки. Едуардс продължи да води, увеличавайки разликата си до 3,2. Porsche поведе в 22-ра обиколка, след което вторият жълт флаг на състезанието блокира Едуардс на Р2 и Симс на Р3. Питстоп в обиколка 26 под колата за сигурност видя Porsche и двете BMW-та да се върнат. Бърз пит от екипаж24 позволи на Tomczyk да излезе пред Porsche с Auberlen, сега в25 BMW M6 GTLM, точно отзад.

За съжаление Auberlen, заради жегата от изпреварването на Porsche 911 по време на спирането в бокса, напусна преди зареждането да приключи и калифорниецът беше принуден да се върне в бокса за шофиране. Томчик и двама други състезатели излязоха преди сигнала за "зелена светлина" от бокса, така че трябваше да изтърпят наказание от 60 секунди. Corvette номер 3 преди това е правил рекордни обиколки и наследява лидерството в категорията GTLM с Auberlen, сега P2, и Tomczyk, сега P4.

Вторият престой …

Вторият набор от престои беше завършен под зелен флаг със Симс обратно в25 BMW M6 GTLM и Едуардс обратно в24, завършвайки последния час от състезанието. Третият и последен алармен звънец на състезанието удари с по-малко от десет минути преди началото на горяща кола. Пистата бързо беше възстановена и състезанието беше подновено с около четири минути преди края.Симс се върна на лов за първото място, но нямаше достатъчно време да вземе Corvette. В крайна сметка резултатът беше Симс втори и трети Edwards и първите два BMW Team RLL на подиума.

Образ
Образ

Популярна тема