Сравнение: BMW M40i срещу BMW GLC43 срещу Audi SQ5

Сравнение: BMW M40i срещу BMW GLC43 срещу Audi SQ5
Сравнение: BMW M40i срещу BMW GLC43 срещу Audi SQ5
Anonim
Образ

малките SUV с почти суперавтомобилно представянесега стават все по-успешни и в този секторBMW X3 M40i, Mercedes AMG GLC 43иAudi SQ5са звездите.

В действителност днес те също имат друг страховит съперник, който еAlfa Romeo Stelvio, на който посветихме сравнение в една от нашите статии:

Сравнение Alfa Romeo Stelvio срещу BMW X3 G01

Това са автомобили, които съчетават практичността на комфортен седан с изпепеляваща производителност, когато трябва да натиснете педала на газта.

И трите иматшестцилиндрови двигатели с турбокомпресорс мощност от не малко значение, за да забавляват дори и най-взискателния шофьор. Нещо повече, те се движат като спортен седан и също така показватстрахотно управление и качества на пътно поведение.

Нека да разгледаме най-съществените разлики не толкова в производителността, колкото в дизайна.

Започвайки отпред, може биAudi SQ5е този с най-агресивендизайнможе би поради единствения си голям въздухозаборник който доминира в целия фронт.

BMW X3има от своя страна спортна, но малко по-слабо изразена предна част, дори ако BMW с новия моделдопълнително разшири двойния бъбрек което го прави по-масивно и заплашително.

Mercedesвъпреки многото коне избира както винаги по-класическидизайнс по-меки линии и следователно колата е много мощна може да се разбере само чрез натискане на газта или чуване на рева на двигателя

Анализирайки задната част на колите, ние вярваме, чеBMW X3 M40i G01е най-спортният от всички, показвайки новиятриизмерен дизайн на фароветеи характерната L-форма

Дори Audi не изневерява на спортната си индивидуалност, но дизайнът на фаровете все още е по-семпъл и не толкова привлекателен от BMW.

Mercedes и в този случай със своите заоблени линии поддържа много класически и трезвен вид.

Накрая преминаваме към съдиятаинтериорите:

и трите коли имат красив високотехнологичен дизайн.

Тук трябва да разграничим преценката между дизайн и технология.

Образ

По отношение на дизайна, този на BMW X3 ни харесва малко повече, но трябва да кажем, че този на Mercedes също е забележителен и най-вече се отличава от другите два автомобила благодарение на кръглите вентилационни отвори. Може да се каже, че в някои отношения дори таблата на BMW и Audi си приличат.

Ако говорим затехнологияот друга страна, Audi със сигурност е майсторът благодарение на свояусъвършенстван виртуален кокпит, който трансформира арматурното табло в усъвършенствана мултимедийна система.

Вкусовете са субективни и затова ви каним да ни кажете в специалната дискусия във форума.

Популярна тема