Всичко за BMW Серия 8 Concept

Всичко за BMW Серия 8 Concept
Всичко за BMW Серия 8 Concept
Anonim
Образ

Досега феновете на BMW с нетърпение очакваха баварската къща да разкриевторо поколение BMW Серия 8.

Времето вече дойде иBMW Series 8 Concept беше представен на Concorso d'Eleganza Villa d'Este, което дава възможност да се покаже тази фантастична кола на целия свят

На пръв поглед веднага става ясно какви са били намеренията на BMW:да създаде едновременно спортен и луксозен Gran Turismo

Размерите са щедри, нолинията е тънка и тънка с капака на двигателя, наклонен напред, както и задното стъкло, което завършва на изрязаната опашка.

Образ

Въпреки че е очевидно, че това е концепция и някои форми може да са малко преувеличени, лесно е да се мисли, че автомобилът, който ще бъде пуснат в производство, няма да се отклонява много, също защотоBMW там свиква с много високотехнологични дизайни.

"Числото 8 винаги е представлявало представителен стълб на спортния дух и ексклузивността на BMW",

, каза главният изпълнителен директор Харалд Крюгер.

„Бъдещото BMW Серия 8 Купе ще демонстрира, че острия като бръснач дизайн може да върви ръка за ръка с настоящите канони на луксозен автомобил. Това ще бъде следващият представителен модел в света на луксозните автомобили и ще повиши бенчмарка в сегмента на купета, като по този начин ще затвърди нашето лидерство в този сектор.“

Образ

В предния край ниският нос "насочва" пътя по-агресивно от всяко друго BMWПредницата се отличавамасивни двойни бъбрековидни решетки и прави страхотен контраст с тънкитезаплашително изглеждащи фаровеКапакът е изпъкнал в центъра и завършва с огромните въздухозаборници. Вероятно тези екстремни линии ще бъдат малко по-„омекотени“в производствената версия, но вероятновсе още ще остане острият и остър нос, което е необходимо за автомобил като Серия 8.

BMW Серия 8 Concept е истинска чистокръвна

казва Адриан ван Хойдонк, старши вицепрезидент на BMW Group Design.

"Това е кола, която олицетворява върховния спортен дух заедно с модерния лукс като никой друг. За мен това е кола с абсолютен чар".

Но тази концепция дава най-доброто от себе си в профил и три-четвърти отзад, точно както предишните поколения Серия 8.Тя има много хубав силует с нисък, стегнат вид, подчертан от мускулестите й бедра, точно както трябва да бъде GT.

Също интересен еновият стил за BMW на страничните въздухозаборници, които създават вдлъбнатина, която минава по цялата страна на автомобила.

Образ

Друго голямонапомняне за старата серия 8 е липсата на централен стълб, което със сигурност ще зарадва носталгиците.

Задната част наSeries 8 Conceptмного напомня стила на своя предшественик судължени фарове и характерната L форма,но очевидно смного високотехнологичен вид, докато бронята е мощна и се характеризира страпецовидни ауспухи.

Друга подробност, която може да се забележи е, чезадните светлини изглежда имат почти аеродинамична функцияпочти като на i8, който има особеността да има пространство, което пропуска въздуха между тях и каросерията. Тук нещото е по-слабо изразено, но почти изглежда предвещава, че те могат да приемат същото решение като i8 на производствения модел.

Цветът на каросериятана BMW Серия 8 Concept се наричаBarcelona Grey Liquid, който е сив със сини акценти, така че автомобилът изглежда да има различни цветове в зависимост от това как го гледате и позволява на формите да изпъкнат още повече. Джантитеса 21 ″и въпреки че са много красиви, имат може би малко традиционен дизайн в сравнение с останалата част от колата.

Обръщайки се към интериора,обстановката прилича повече на тази на състезателна колаотколкото на тази на луксозна кола. Но изглежда точно за кола като тази, докато обстановката в хола е оставена на Mercedes S-Class Coupé.

Следователно седалката е ниска и буквално заклещена между вратата и централния тунел на тънките, леки и покрити с кожа седалки от въглеродни влакна като в състезателна кола, а не във флагман.новият волан с три спицивключва алуминиева облицовка с корона от алкантара ичервени превключвателикакто се вижда на снимки, откраднати от бъдещетоBMW M5 F90и така се надяваме, че това може да е чисто ново.

Централната конзола има по-линеен и елегантен стил от екстериораи е наклонена към горната част на таблото до голям сензорен екран, оборудван с най-новата iDrive технология.

Арматурното табло има изцяло дигитална апаратурадокато, връщайки се към централната конзола,тапицерията е изцяло от въглеродни влакнаи се съчетава перфектно с другите алуминиеви покрития.Също такаскоростният лост е наистина особен и различен от това, което сме виждали досега: нисък и със заоблена формасе характеризира в горната част с прозрачен материал, който изглежда като кристал

Близо до скоростния лост е поставенчервеният старт/стоп бутон, нова позиция в сравнение със стандартното BMW, което обикновено го няма зад волана. Ефектът обаче е много задоволителен и успешен. Колелотона iDriveдо скоростната кутия също има нов дизайн, акороната е от алуминий, а не от пластмаса, което го прави още по-приятен докосване.

Горната част на колелотое дори тъчпад, покрит с кристал Swarovskiс опушено покритие.

Интериорът е наистина впечатляващ и се надяваме, че не е просто пример за висок стил, а че ще бъдат повторени, когато се появи серийното BMW Серия 8.

Но според BMW, изглежда, чедизайнерите ще останат много верни на тази концепцияи тази фантастична кола ще бъде повече от достоен наследник на6 Series Coupe, което вероятно ще замени.

Не изключваме, че още през следващата година ще можем да видим предварителен преглед на модела, който ще се произвежда масово.

Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ
Образ

Популярна тема