Pirelli създава нови специални гуми за BMW B5 Biturbo Alpina: италианско-германско сътрудничество

Pirelli създава нови специални гуми за BMW B5 Biturbo Alpina: италианско-германско сътрудничество
Pirelli създава нови специални гуми за BMW B5 Biturbo Alpina: италианско-германско сътрудничество
Anonim
2017 07 BMW ALPINA B5 BITURBO 03 830x553

Тази седмица,Alpina и Pirelliпредставиха ексклузивна версия нагумата Ultra High Performance P Zeroспециално направена за германския производител. Според Pirelli, тази гума е разработена точно според спецификациите, желани от компанията, базирана в Buchloe.

Тезигуми със специално издание ще оборудват моделите със задвижване на четирите колела BMW Alpina B5 BiTurbo Sedan и TouringAlpina също хомологира тази версия на гумитеPZero, които са персонализирани според индивидуалните характеристики на автомобилите, на които се използват.В допълнение, новите гуми се различават от останалата гама от специалнитеALP, отпечатани отстрани.

В случай, че сте забравили, новиятмодел BMW Alpina B5 Bi Turboще се нуждае от подходяща гума на джантите си, тъй като е настроен да дава повече сцепление от всякога.

Вътре е силно преработена версия на новия 4,4-литров турбо V8, използван вM550iСлед катокомпанията Buchloeзавърши реализацията си, изходната мощност нараства до 608 коня между 5750 и 6250 об/мин, докато въртящият момент достига 800 Nm от 3000 об/мин.

2017 03 BMW ALPINA B5 BITURBO 12 830x623

За да предадат тази мощност на пътя, инженерите на Pirelli са проектиралиспециална версия на P Zeroв тясно сътрудничество с разработчиците наALPINA шаси. За да отговори на спецификациите на изискванията на ALPINA, лятната гумаUHPсъчетава спортен дух с добри характеристики за комфорт. Технологията на гумата е разработена като се започне от тази на спортните автомобили и съчетава специфична линия на бордовете с иновативна шарка на протектора, което позволява по-добро странично сцепление и изключителна прецизност на управление.

Допълнителни предимства на гумата са ниското износване и доброто управление на мокри пътища.

В обобщение,Pirelli P Zero с OE ALP кодпозволява на новото BMW ALPINA B5 BiTurbo да използва оптимално мощността си във всички ситуации.

За B5 Biturbo, гумите са с размер255/35 ZR20на предната ос и295/30 ZR20 (Туринг: 285/30 ZR20) на задната ос.

Популярна тема