BMW Connected и неговите нови чудеса: поглед към новите неща

BMW Connected и неговите нови чудеса: поглед към новите неща
BMW Connected и неговите нови чудеса: поглед към новите неща
Anonim
BMW Connected plus 11 830x553

BMW току-що пуснаголяма актуализацияна своите свързани услуги, които ще бъдат част от вашето BMW в близко бъдеще. За да покаже някои от тези нови функции, BMW направи презентация на едно от двете места, където екип за разработка има за задача да разработи дигитална стратегия за компания, известна предимно със своите инженерни методи. Големият дигитален екип работи на пет различни места: Мюнхен, Шанхай, Токио, Маунтин Вю и Чикаго. В офиса в Града на вятъра (Чикаго) работят 150 души от 20 държави и се гордее със своята среда за сътрудничество, подобна на тази на стартъп.

Най-новите актуализации на услугатаBMW Connectedса просто наречениConnected +и включват опции като „Изпращане на моите маршрути до колата“, „Споделяне на състоянието на пътуването в реално време“, „навигиране по маршрут от врата до врата“и „Моите дестинации“; всички опции, свързани една с друга, за да предложат пълна и непрекъсната цифрова интеграция между вашите цифрови устройства – телефон, смарт часовник, таблет – и вашето BMW. За да ни придружи в тази глобална интеграция, BMW събра демонстрация на всички тези нови компоненти.

BMW Connected пейзаж 04 830x553

Сценарият, представен на крайния потребител, започва с приложение за iPhone и Google Maps, където потребителят въвежда следващата дестинация. В случая е избран ресторант Blaze Pizza. След като дестинацията бъде избрана на вашия iPhone, упътванията могат да бъдат изпратени/споделени, благодарение на услугите BMW Connected, в BMW и в приложението Connected.Акаунтът BMW Connected поема новата дестинация и потребителят избира час на пристигане. От задната страна,Mobility Cloud- проектиран, конструиран и разработен от BMW - следи условията на трафика, за да определи дали е необходима промяна в часа на заминаване.

BMW Connected plus 10 830x553

Междувременно крайният потребител може да внесе други функции в картината чрезинтеграция с Amazon Alexa, например. УстройствоAmazon Echoе свързано към настройка, настроена в офиса в Чикаго, и получава гласови указания от водача. Постоянно нарастващата екосистема на Alexa включва над 20 000 умения - акронимът на Amazon за интеграции на трети страни с Echo - и в случай на използване на BMW може да приема гласови команди като „Alexa, охлади моето BMW“, „Alexa, провери нивото на батерията“, „Алекса, колко далеч покривам с горивото, което имам?“, „Алекса, кога е следващото ми пътуване?“и много други.

Следващата спирка от това дигитално пътуване до Чикаго е поглед към новияConnected + команден център в колата, където контекстуалните елементи се променят според желаната информация. Например, можете да получите обратна информация за вашия график, час на пристигане и история на събитията. Ако управлението на системата за информация и развлечение чрез бутона iDrive не е вашето нещо, BMW е на ваша страна с функция за гласово управление в автомобила, която при поискване може да показва неща като вашия календар ежедневно или дори да преминава през различни опции на менюто. Демонстрацията ни връща към приложението за iOS, където таблицата с активности показва важна информация за вашето пътуване и вашия график. Информационни блокове, като дневния ви график, са свързани с час на пристигане, ако това включва дестинация, свързана с записа в дневника на вашия дневен ред.Отзад Mobility Cloud продължава да следи условията на трафика и ще ви уведоми, ако часът ви на заминаване се измести.

Но ако закъснеете, как BMW Connected може да направи вашия цифров живот по-лесен за управление? Отминаха дните, когато беше необходимо да се обадите на чакащия за час. Вместо това BMW Connected вече включва възможността да споделяте часа на пристигане и целия си маршрут в реално време. Информацията може да бъде споделена с един човек от вашия списък с контакти - който ще бъде безпроблемно интегриран с вашето Connected приложение или система за информация и развлечение - или с група хора. След като пристигнете на желаната дестинация, споделянето на пътуването в реално време приключва автоматично или може да бъде финализирано ръчно с едно докосване на екрана.

Нашето дигитално пътешествие вече ни отвежда до първата ни дестинация за деня, Blaze Pizza, а приложението за iOS вече може да показва важна информация за вашето пътуване - обобщение, използвано гориво, разстояние, време за пътуване и средна скорост.

Както отбелязахме по-рано, BMW Connected + има за цел да направи вашия дигитален живот по-лесен за управление, като по този начин го прави една крачка напред от нормалния ви офис помощник. Можете също така да резервирате срещи с дилър директно от вашето приложение, като прехвърлите личната си информация в регистъра на срещите на дилъра, където можете да изберете различни услуги, които да извършите на вашия автомобил.

Последната част от демонстрацията е за новата и завладяваща функцияRemote View 3DЧрез използването на множество камери и сензори за паркиране навсякъде около автомобила, Remote View 3D дава получавате пълен панорамен изглед на околностите на автомобила и го проектирате върху навигационния екран.

BMW обявява, че неговите свързани услуги продължават да се развиват, тъй като технологичната работна група проучва други интеграции с различни партньори, като същевременно продължава да оценява други сценарии, които могат да станат важни в бързо развиващия се дигитален свят.

Вижте също видео демонстрация на новите функции по-долу:

Популярна тема