Range Rover Velar - новият конкурент на BMW X3 M40i

Range Rover Velar - новият конкурент на BMW X3 M40i
Range Rover Velar - новият конкурент на BMW X3 M40i
Anonim
Образ

По време на пускането на пазара, новотоBMW X3 M40i,, единственото по рода си, вече ще има няколко конкуренти.Audi SQ5, Mercedes-AMG GLC43 и Porsche Macan S идват на умНо ще има и нов, който е нещо като натрапник - Range Rover Velar.

Новата кола от къщатаJaguar / Land Roverе и най-спортната кола, правена някога от Land Rover. Range Rover Velar всъщност не е построен на базата на Land Rover или Range Rover, а на Jaguar.Velar е изграден върху Jaguar F-Pace, което означава, че е изграден с голяма употреба на алуминий и леки материали.В резултат на товае далеч по-лек от Range Rover Sport.Това означава, че е по-ударен, по-лек Range Rover, който трябва да се управлява повече като F-Pace, отколкото всеки друг. друго нещо, предназначено за използване извън пътя.

Образ

Сега, когато ревютата за новия Range Rover излизат на повърхността, научаваме, че това е най-динамичният автомобил, идващ от Range Rover, вероятно най-динамичният на всички времена. Неговото задвижване на задните колела се усеща повече от всичко друго и може сериозно да се конкурира с по-спортните конкуренти. Въпреки че няма да е най-управляемата кола на пътя, тя трябва да може да се конкурира с автомобили като BMW X3 M40i.

Но се опитвам да бъда реалист за купувачите на тези коли. Те не купуват спортни SUV, с които да стриват криволичещите пътища, а купуват тези автомобили, за да имат пространството, лукса, технологиите, които искат, но също така и скоростта и мощността.Говорейки за това, Range Rover Velar е абсолютно впечатляващ автомобил.

Образ

Отвън изглежда с отлично качество. Всички продукти на Range Rover имат приятен дизайн, но този нов Velar е този, който се справя най-добре от всички тях. Той е прост и модерен, но същевременно силен и с висок стандарт. Интересното е, че е по-малък от Range Rover Sport, но въпреки че е по-широк от Evoque, но лесно побира 22-цолови джанти. Външният вид на Velar е впечатляващ, имайки предвид линиите, които не са твърде крещящи.

Но дизайнът му отвън бледнее в сравнение с този отвътре.Интериорът на Velar е наистина красивОблицован е с красива кожа, изчистени линии и модерен дизайн. Системата за информация и развлечение е най-интересният аспект на интериора. С два сензорни екрана, един пред копчето за скорости и втори, който действа като традиционния екран на арматурното табло, който се завърта нагоре по посока на водача, когато колата се запали.И двете изглеждат наистина страхотно и завладяващо, почти способни да разсейват водача.

Това обаче едва ли е евтина среда. За да купите Velar и да се състезавате с BMW X3 M40i, трябва да дадете около 60 000 евро. Получавате 3,0-литров компресорен V6 двигател с 380 конски сили, осемстепенна автоматична скоростна кутия и възможност за ускоряване от 0 до 100 км/ч за 5,3 секунди. Така, въпреки че струва няколко хиляди евро повече, той има малко повече мощност от X3 M40i и успява да достигне 100 км/ч за приблизително същото време.

А кое ви харесва най-много?

Популярна тема