BMW, Audi и Mercedes пускат Карти с информация за трафика в реално време в 60 държави

BMW, Audi и Mercedes пускат Карти с информация за трафика в реално време в 60 държави
BMW, Audi и Mercedes пускат Карти с информация за трафика в реално време в 60 държави
Anonim
Образ

Миналата година BMW, Audi и Mercedes-Benz влязоха в историята, когато обявиха, че ще обединят усилията си, за да закупятHere Maps от Nokia, включваща оферта на стойност няколко милиарда долара. Целта беше да се използва наличната технология отHere Company, за да се създаде система, която тримата конкуренти да могат да използватза разработване на своите самоуправляващи се автомобилиОттогава там не беше много новина до тази седмица, когато бяха обявени първите резултати от това, върху което работят.

Както се очакваше, първото нещо беше да предложат достъп до данни за трафика, събрани от всички техни автомобили в различни страни, за да избегнат опашки и задръствания за шофьорите.В сряда около 60 държави получиха достъп до данни, събрани от превозни средства BMW, Audi и Mercedes-Benz, докато се движат по улиците им, предлагайки по-точна картина на задръстванията по техните пътища в реално време. Това, следователно, прави “HERE” първата компания, която предлага такава информация от компании, които обикновено са конкуренти. Всяка компания предоставя своите данни за трафика на екраните на информационно-развлекателните системи на своите автомобили (следователно и на своите конкуренти и обратно).

Разбира се, цялата цел на тази дейност е, че впоследствие данните, получени по време на тези ранни етапи, ще бъдат използвани за подпомагане на разработването на автономни автомобили.„Автономните автомобили трябва да могат да „Вижте“всичко около тях, за да се движите по улицата безопасно и ефикасно“, пише ТУК главният изпълнителен директор Едзард Овербикв публикация в блог. Следователно приоритетът е да се разбере къде ще се управляват тези автономни коли и при какви условия на движение.

Проблемът с комуникацията между превозните средства е, че всичко това се извършва чрез радиовълни, което означава, че те могат да бъдат достъпни от неупълномощени трети страни, освен ако не са правилно защитени. Това наистина може да доведе до апокалиптичен сценарий като този в последния филм „Бързи и яростни“, в който хакери успяват да променят поведението на превозните средства. Нищо подобно все още не се е случило, но ще видим някои добри през следващите няколко години.

Популярна тема