$ 745 000, за да добавите като ново BMW M1 от 1980 г. към вашата колекция

$ 745 000, за да добавите като ново BMW M1 от 1980 г. към вашата колекция
$ 745 000, за да добавите като ново BMW M1 от 1980 г. към вашата колекция
Anonim
Образ

Цените на ретро BMW-та сега скочиха до небето, в това няма съмнение. Докато заM3 E30максимум200 000 долара могат да бъдат поисканив днешно време иBMW 507като нов може да се продаде за над милион, други автомобили заемат междинна позиция сред тези оценки. Един от въпросните модели еBMW M1, който носи богата история и няколко ексклузивни съобщения, свързани с името му. Момчетата от James Edition имат такъв в момента и искат 745 000 долара. Но наистина ли си струва тези пари?

BMW M1е рядка кола във всички отношения.Първоначално проектиран да бъде разработен в сътрудничество сLamborghini, ексклузивниятсуперавтомобилна BMW дълго време претърпя сложен процес на развитие, който включваше излизането на италианския производител от плановете на проекта и сътрудничество сGiugiaroПод визията на последния, силно вдъхновен от концепцията наBMW Turbo от 1972, M1 придобива форма и беше оборудван снай-добрия двигател на BMW, произвеждан някога до момента, който щеше да доведе до други емблематични двигатели, използвани в моделите от серията M в следващите години.

3,5-литров M88 / 1 шестцилиндров двигателразвива по-малко от300 к.с. трим, благодарение на свръхзареждането тази производителност може да се утрои. Произведени са обаче само 453 бройки, а още по-малко са в добро състояние или като нови, като този. Според продавача колата, която разглеждаме е само с 8 бр.441 мили на километража, несъмнено прилична цифра. Въпреки това автомобили, които изглеждаха в подобно добро състояние и с по-малко мили на километража, наскоро бяха продадени на много по-ниски цени.

Образ

Независимо от това, възможността да притежавате част от историята на BMW няма да бъде пренебрегната от тези, които обикновено колекционират тези красиви автомобили. За един сериозен колекционер цената от $745 000 не би трябвало да е голяма работа, тъй като тези машини имат потенциала да генерират по-добра печалба от повечето други инвестиции, за които може да се сетите, включително злато.

Популярна тема