Автономно шофиране: BMW винаги ще позволява колите да се управляват и ръчно

Автономно шофиране: BMW винаги ще позволява колите да се управляват и ръчно
Автономно шофиране: BMW винаги ще позволява колите да се управляват и ръчно
Anonim
Образ

На автомобилното изложение във Франкфурт през 2017 г. гамата и електричеството бяха акцентите. Не съм сигурен, че е имало истинско автомобилно изложение, което да избута и двата въпроса повече от тазгодишното автомобилно изложение във Франкфурт в автомобилната история.

Електрическите автомобили обаче не бяха изненада, виждали сме EV модели безброй пъти през последните няколко години.

Светлините на прожекторите бяха главно върху самоуправляващите се автомобили.

Не само външния им вид, но и тяхната функционалност. Във Франкфурт няколко автомобилни марки дебютираха с автономни модели, които нямаха команда да бъдат управлявани от мъж. Това означава без педал и без волан.

Audi Aicon беше един от най-изненадващите автомобили, които дебютираха, тъй като нямаше команди, които основно контролираха колата. Audi е марка с историческо автомобилно родословие и затова фактът, че е създадена кола без никакви средства за контрол на шофирането, е странно нещо. Една марка, която няма да тръгне по този път, е BMW.

Според баварците, BMW никога няма да се продава в обозримо бъдеще, когато няма възможност водачът все още да може да го управлява. Наскоро Jalopnik разговаря с Робърт Ирлингер за марката BMW i във Франкфурт точно по тази тема. Според Irlinger, BMW няма "планове за премахване на волани или педали от автомобили в момента."

Въпреки че е невъзможно да се каже, че такова нещо никога няма да се случи, тъй като не можем да предвидим бъдещето на автомобила, няма план това да се случи в скоро време. Хубаво, защото, и мисля, че говоря от името на много, както ентусиасти на автомобили, така и тези, които не са, когато казвам, че никога няма да искам да се окажа в превозно средство, което не предлага поне възможността човешко същество да поеме командването..BMW иска да създаде умения за автономно шофиране и да има автомобили, които могат да се управляват напълно сами. Но където водачът също може да поеме водеща роля, ако желае.

Освен това BMW-тата са създадени, за да бъдат шофирани. И идеята, че BMW е всъщност автомобил робот е идея, която не ми харесва.

Популярна тема