Може ли най-големият бъдещ конкурент на BMW i3 да бъде Honda?

Може ли най-големият бъдещ конкурент на BMW i3 да бъде Honda?
Може ли най-големият бъдещ конкурент на BMW i3 да бъде Honda?
Anonim
Образ

Автомобилното изложение във Франкфурт през 2017 г. е пълно със слухове за модели електрически автомобили, идващи от почти всяка възможна марка автомобили. BMW има такъв, който има свояi Vision Dynamics Concept, Audi има такъв със свояAiconиMercedes-Benz има модел, който всъщност е много безинтересен. Но най-вълнуващият модел на нов електрически автомобил и този, който може да създаде проблеми за бъдещето на BMW i3, всъщност идва от Honda.

Давайки нов живот на една от най-скучните автомобилни индустрии на Земята,Urban EV Concept на Hondaе забавен малък електрически хечбек, който изглежда като че ли характерът не трябва да изчезват, когато двигателят с вътрешно горене.Не се различава отBMW i3, тъй като аз лично вярвам, че има повече характер от всеки друг електрически автомобил на пътя. Въпреки това, това електрическо превозно средство от Honda, Urban го бие.

Просто го погледнете. Очарователно е. Бихте искали да го сложите в джоба си. Прилича на играчка. Грилът му дори има цифров екран, който гласи "Здравей!". Способен е да създаде добро настроение. Дори има задни врати с панти, като Rolls Royce Wraith.

Нейният също е ретро, ​​всъщност регресия на оригиналната Honda Civic, с плоския й нос и тези големи кръгли фарове. Цялостната форма прилича много на тази на Civic, кола, която е откраднала сърцата на много хора по света. Интересното е как се представя със силния си характер, без да има нито една линия или чупка по каросерията. Всяка повърхност на тялото е напълно равна и гладка.

Отвътре неговият кокпит изглежда почти като смесица отi3отBMW i3sи Model 3 на Tesla.Цветът и дизайнът на материалите веднага напомнят за i3, както и дървената рамка на арматурното табло. Но простотата на кабината ни напомня за модел 3. Въпреки че трябва да се каже, че ако трябва да имате един-единствен голям екран, който съдържа цялата информация за водача, както и информационно-развлекателната система, ето как се прави, с екран с пълна черта (водете си бележки, Tesla).

Очевидно много от функциите вътре, като камерите, които заместват всички огледала, няма да стигнат до производство. Но ще има отлична функционалност, тоест батерията, която може да бъде изключена от колата и използвана като преносимо устройство за съхранение на енергия.

Не знаем точно какви са плановете на BMW за i3 през следващите години. Но знаем, че марката не изглежда склонна да произвежда много електрически превозни средства преди 2021 г. и тази Honda се планира да влезе в продажба в Европа през 2019 г.След това, ако BMW не произведе нещо ново по пътищата дотогава, малкото градско електрическо превозно средство на Honda може да плени много от сърцата на тези с i3, по същия начин, както първият Civic направи на много хора назад във времето. i3 на BMW е странен хечбек електрически автомобил днес, но тази Honda може да бъде негов заместител утре.

Популярна тема