BMW представя истинския съперник на Tesla: BMW i Vision Dynamics

BMW представя истинския съперник на Tesla: BMW i Vision Dynamics
BMW представя истинския съперник на Tesla: BMW i Vision Dynamics
Anonim
Образ

НаАвтомобилното изложение във Франкфурт, BMW току-що представи дългоочаквания конкурент на Tesla. Това еBMW i Vision DynamicsНовият проект, изцяло електрически, се характеризира с дизайн във формата на купе с четири врати (напомнящ наGran Coupé Серия 4) със следните размери: дължина 4,804 mm, ширина 1,387 mm, височина 1,387 mm и стъпка от 2,993 mm.

Този нов електрически модел има пробег от 600 км и максимална скорост от 200 км/ч с ускорение от 0 до 100 км/ч за четири секунди.

BMWтвърди, че дизайнът наi Vision Dynamics"се основава на дългогодишния опит на BMW в динамиката, иновациите и качеството на детайлите, повторно тълкуване на това наследство чрез форми и функции, насочени към преодоляване на всички предизвикателства на следващата бъдеща мобилност“.Аеродинамичните параметри определят прогресивните линии на автомобила. Почти невидимите кръстовища и интегрирането на кристалите в основното тяло придават на целия проект технологичен и определено модерен отпечатък.

Образ

В плавното и перфектно подравнено развитие на повърхностите по протежение на страните на автомобила, новата характеристика на профилите на прозорците е специална характеристика наBMW i Vision Dynamics.Тази фигурна стилистика, която направи своя дебют в първата серия модели на BMW i, е представена в свежа и функционална нова интерпретация, която допълнително усъвършенства линиите на страничните стени на автомобила. Тяхната практически симетрична форма позволява на всички пътници в колата да имат отлична равномерна видимост, като повишава вниманието, което се обръща на пътниците и тяхното споделено изживяване при шофиране вътре.Това е аспект, който ще придобива все по-голямо значение в бъдеще, особено по отношение на (полу) автономното и взаимосвързано шофиране.

Изживяването при шофиране е допълнително подобрено от напълно остъклената повърхност, която се простира от предното до задното стъкло. Това насърчава усещането за комфорт, предавайки простор и свобода вътре в автомобила, които се крият зад неговия динамичен външен силует. Погледната отвън, непрекъснатата графика на покрива подсилва модерния и компактен дизайн на екстериора, благодарение и на "живата" връзка между предната и задната част без никакво прекъсване.

Образ

Точно катоBMW Vision Efficient Dynamics, новият проект има за цел да бъде вълнуващ автомобил, който демонстрира ангажимента на BMW не само към електрическите двигатели, но и към"емоционален дизайн".

„Сi3иi8създадохме революционен градски автомобил и революционен спортен автомобил,“казва Адриан ван Хойдонк, заместник Президент старши BMW Group Design. „И сега BMW i Vision Dynamics съчетава електрическата мобилност с основните ценности на BMW: динамика и елегантност. Ето защо ние демонстрираме как цялата продуктова гама и дизайнерски стил на BMW могат да бъдат допълнително трансформирани в други проекти.”

Образ

BMW все още не е предоставило много информация заi Vision Dynamics, но нашите източници ни уверяват, че въпреки че "официалното" му име все още не е дефинирано, трябва ще бъде пуснат на пазара през 2021 г. Едно нещо обаче е сигурно:няма да се казва i5и ако зависи от нас, с радост ще предложим " Серия 4 Gran Coupé "!

Образ

Популярна тема