BMW представя истинския съперник на Tesla: BMW i Vision Dynamics

BMW представя истинския съперник на Tesla: BMW i Vision Dynamics
BMW представя истинския съперник на Tesla: BMW i Vision Dynamics
Anonim
Образ
Образ

На Автомобилното изложение във Франкфурт , BMW току-що представи дългоочаквания конкурент на Tesla. Това е BMW i Vision Dynamics Новият проект, изцяло електрически, се характеризира с дизайн във формата на купе с четири врати (напомнящ на Gran Coupé Серия 4) със следните размери: дължина 4,804 mm, ширина 1,387 mm, височина 1,387 mm и стъпка от 2,993 mm .

Този нов електрически модел има пробег от 600 км и максимална скорост от 200 км/ч с ускорение от 0 до 100 км/ч за четири секунди.

BMW твърди, че дизайнът на i Vision Dynamics се основава на дългогодишния опит на BMW в динамиката, иновациите и качеството на детайлите, повторно тълкуване на това наследство чрез форми и функции, насочени към преодоляване на всички предизвикателства на следващата бъдеща мобилност“. Аеродинамичните параметри определят прогресивните линии на автомобила. Почти невидимите кръстовища и интегрирането на кристалите в основното тяло придават на целия проект технологичен и определено модерен отпечатък .

Образ
Образ

В плавното и перфектно подравнено развитие на повърхностите по протежение на страните на автомобила, новата характеристика на профилите на прозорците е специална характеристика на BMW i Vision Dynamics. Тази фигурна стилистика, която направи своя дебют в първата серия модели на BMW i, е представена в свежа и функционална нова интерпретация, която допълнително усъвършенства линиите на страничните стени на автомобила. Тяхната практически симетрична форма позволява на всички пътници в колата да имат отлична равномерна видимост, като повишава вниманието, което се обръща на пътниците и тяхното споделено изживяване при шофиране вътре. Това е аспект, който ще придобива все по-голямо значение в бъдеще, особено по отношение на (полу) автономното и взаимосвързано шофиране .

Изживяването при шофиране е допълнително подобрено от напълно остъклената повърхност, която се простира от предното до задното стъкло. Това насърчава усещането за комфорт, предавайки простор и свобода вътре в автомобила, които се крият зад неговия динамичен външен силует. Погледната отвън, непрекъснатата графика на покрива подсилва модерния и компактен дизайн на екстериора, благодарение и на "живата" връзка между предната и задната част без никакво прекъсване.

Образ
Образ

Точно като BMW Vision Efficient Dynamics , новият проект има за цел да бъде вълнуващ автомобил, който демонстрира ангажимента на BMW не само към електрическите двигатели, но и към " емоционален дизайн ".

„С i3 и i8създадохме революционен градски автомобил и революционен спортен автомобил,“казва Адриан ван Хойдонк, заместник Президент старши BMW Group Design. „И сега BMW i Vision Dynamics съчетава електрическата мобилност с основните ценности на BMW: динамика и елегантност. Ето защо ние демонстрираме как цялата продуктова гама и дизайнерски стил на BMW могат да бъдат допълнително трансформирани в други проекти.”

Образ
Образ

BMW все още не е предоставило много информация за i Vision Dynamics , но нашите източници ни уверяват, че въпреки че "официалното" му име все още не е дефинирано, трябва ще бъде пуснат на пазара през 2021 г. Едно нещо обаче е сигурно: няма да се казва i5 и ако зависи от нас, с радост ще предложим " Серия 4 Gran Coupé "!

Образ
Образ

Препоръчано: