Fröhlich: Бъдещите електрически автомобили на BMW винаги ще бъдат приятни за шофиране

Fröhlich: Бъдещите електрически автомобили на BMW винаги ще бъдат приятни за шофиране
Fröhlich: Бъдещите електрически автомобили на BMW винаги ще бъдат приятни за шофиране
Anonim
Образ
Образ

Много хора бяха изненадани защо BMW реши да разкрие електрическа концепция, която претендира за по-ниски числа на ускорение от вече остарелия Model S на Tesla. Времето 0-100 км/ч от 4 секунди прави i Vision Dynamics бърза кола от всяко сравнение, направено в този свят, дори ако все още изостава много от това, което фирмата, ръководена от Илон Мъск предлага и предлага от доста време. Е, BMWима отговор за вас и той е доста очевиден, ако трябва да сме правилни .

Говорейки пред медиите на Автомобилното изложение във Франкфурт , представители на BMW неизбежно трябваше да отговорят на същия въпрос. Говорейки с Car Advice , Клаус Фрьолих, ръководител на отдела за изследвания и развитие, даде доста прост отговор, способен да успокои всеки: електрическите автомобили BMWте все още са BMW-та и ще трябва да се карат като такива. „Електрическата мобилност също трябва да бъде заредена с емоции [като тези на топлинния двигател], тя трябва да може да придаде това допълнително докосване. Това е нещо, което научавате, като гледате историята на бензиновите двигатели - и бъдещите такива. Между другото, ще имаме коли M за много дълго време и те винаги ще бъдат вълнуващи за шофиране, мога да ви кажа. Сега, с тази енергийна плътност, имаме коли, които се държат като BMW“, каза Фрьолих .

Образ
Образ

Казано по друг начин, той добави: „Ще трябва да бъдете предпазливи – защо ви е футуристична кола, 2,8 секунди ускорение или каквото и да е – но тогава под капака ще има чудовище с батерия от един тон. и няма да имате управление при завиване, казвам ви, че се опитвам да бъда много внимателен да не поставям твърде големи батерии в колите, защото те развалят удоволствието от шофирането.“И точно от това се оплакват хората, когато става дума за Tesla Model S .

Разбира се, строителите ще трябва първо да решат дали да тръгнат в една или друга посока. Почти съм сигурен, че когато Model S беше проектиран, никой никога не го беше карал на пистата, но вместо това всички усилия бяха насочени към предлагане на клиентите на ексклузивността, която те се надяваха да намерят. Въпреки това Tesla е нов производител, докато BMW има дългогодишна традиция в производството на автомобили с двоен характер, които могат да се използват както за пазаруване на хранителни стоки, така и за състезания. Тази репутация трябва да се поддържа дори когато се придвижваме към бъдещето."

Препоръчано: