BMW разочаровани от X-класата на Mercedes и планират да произвеждат своя собствена

BMW разочаровани от X-класата на Mercedes и планират да произвеждат своя собствена
BMW разочаровани от X-класата на Mercedes и планират да произвеждат своя собствена
Anonim
Образ

Mercedes-Benz избра2017 Frankfurt Auto Show, за да покаже своянов модел пикап,X-ClassБазира се на споделената програма с Nissan Navara и Renault Alaskan, но клиентите се надяват, че това споделяне ще се сведе само до основите, дори ако от изображенията, които идват от визуализацията, изглежда, че има много повече освен тези. Служител отBMWsia се присъедини към клуба на критиците, както рядко се случва, тъй като служителите на двете фирми рядко критикуват взаимно работата си.

Говорейки сCar Adviceв кулоарите на автомобилното изложение във Франкфурт,Хендрик фон Куенхайм, старши вицепрезидент на фирмата за регионите на Азия, Тихия океан и Южна Африка каза, че е пробвал колата и е разочарован от това, което е видял: „Ако сега погледнем нашите немски конкуренти в Щутгарт, вярвам, че това, което произвеждат (клас X) е наистина лошо.Можеше да се очаква нещо по-сериозно, за мен е нещо много евтино, изцяло пластмасово, не много мерцедесовско. Видях тази кола на автосалона в Женева и бях много разочарован. Те могат много по-добре. Направиха няколко страхотни коли, но това наистина беше разочарование.”

Образ
Mercedes-Benz X-Klasse - Exterieur, Beringweiß metallic, Ausstattungslinie POWER

Mercedes-Benz X-Class - Екстериор, бял металик, дизайн и линия на оборудване POWER

Това е много смело изявление, тъй като идва от представител на BMW, особено като вземете предвид, че баварците просто нямат алтернатива на X-класата в момента. Честно казано, някои членове на пресата също се опита същите усещания, много от тях критикуваха начина, по който излезе готовият продукт, особено след като той носи логото на Mercedes-Benz отпред.Изглежда обаче, че BMW също се стреми да създаде един от тези модели пикапи в бъдеще, тъй като времето е настъпило.

„Основният проблем сега са сегментите и как се развиват. Спомням си повече или по-малко спорове преди около двадесет години, когато казаха„но един SUV ще пасне ли на марката BMW?“Сега имамеX1, X2, X3, 5, 6, X7и кой знае какво още ще дойде? Така че пазарът и търсенето на клиентите се променят “, добави фон Куенхайм. Няма смисъл, особено за областите, които той контролира, като се има предвид, че Австралия, Тайланд и Малайзия са страни, в които моделите купе са много търсени.

Образ

Това обаче не е достатъчно, за да оправдае инвестиция в такава ниша, тъй като европейците не се интересуват от подобни модели, докато северноамериканските клиенти обичат големите пикапи.Дали BMW ще вземе това решение и ще предложи съперник на X-Class, остава да видим, въпреки че в момента е съвсем очевидно, че фокусът остава върху електрическите превозни средства, като производствената версия наBMW i Vision Dynamics концепция..

Популярна тема