Крис Бенгъл смята, че модерният автомобилен дизайн е скучен

Съдържание:

Крис Бенгъл смята, че модерният автомобилен дизайн е скучен
Крис Бенгъл смята, че модерният автомобилен дизайн е скучен
Anonim
Образ

Ако сте добре запознати с историята на BMW, името на“Chris Bangle”със сигурност знаете. За добро или за лошо, Bangle е добре познат на почти всички ентусиасти на BMW. Той е прочут отговорник за дизайна наBMW Серия 5 E60 поколение, за мнозина най-грозната серия 5 в историята. Независимо дали го обичате или го мразите, няма съмнение, че дизайнът наBangleизобщо не беше скучен.

Очевидно обаче Bangle е разочарован от сегашното състояние на дизайна на автомобила, като заяви, че е скучен, особено този на немските производители.

E60 BMW 5 Series Designed by Bangle

По време на интервю сAuto NewsнаФранкфуртско автомобилно изложение, Bangle наскоро каза, коментирайки павилиона на немска фирма: „ Това е красив павилион с чудесно количество изложена технология“, каза Бенгъл. „Но като дизайнер съм свикнал с комплекс от неподражаеми, свежи и различни неща. Може да има критики, но не искам да се смятат за такива, но що се отнася до мен, не виждам нови идеи тук. Имат наистина добри дизайнери, но съм виждал всичко това и на други места. "

Образ

Той имаше предвид немска автомобилна компания, един от неговите конкуренти, когато беше част от BMW, но критиките му бяха насочени към цялата индустрия. „Компании като тази стават наистина добри в това да влагат малко блясък в нещата, които знаят, дотолкова, че вече знаят, че ще убедят всички, че това е нещо ново.А младите дизайнери не познават добре историята си. Има малко разбиране за това какво е представлявало миналото за днешните дизайнери, защото те са твърде загрижени само да се научат да използват всички налични инструменти. От тях се иска да направят малко повече от „обрат“по конкретния проект или задание, което са получили.“

Bangleизглежда смята, че автомобилните компании се страхуват твърде много да поемат рискове, за да не се налага да оказват влияние върху продажбите. И е трудно да се спори с това, особено по отношение на германската автомобилна индустрия, тъй като много производители на автомобили изглеждат много консервативни в дизайна си напоследък.

Образ

„Ако го оставите в ръцете на тези ултраконсервативни компании, притеснени за историчността на марката,… е, това са последните хора, които искат смелостта да продължат напред в бъдещето. НАЙ-НОВИТЕ хора."

Той направи доста цветна аналогия за консервативния дизайн, който не води до добри коли в бъдеще. „Те защитават стила си и го правят, като поставят „пояс на целомъдрието“около иновациите и, съжалявам, но по този начин е невъзможно да се „роди“нещо оригинално. Това не е начинът да се изгради бъдещето."

Притесненията на Bangle са доста основателни, тъй като тази, която преживяваме, може да бъде обявеназа една от най-скучните епохи,що се отнася до автомобилния дизайн. Което е наистина разочароващо, защото що се отнася до производителност и лукс, живеем в много вълнуваща ера. Докато дизайнът на Bangle, който изпреварваше времето си и предизвикваше противоречия, определено не беше скучен.

Ако смятате, че работата на Bangle е красива и привлекателна, значи имате късмет. Както се оказа,ранна компания за електрически автомобили нае Bangle, за да създаде свой собствен дизайн. „Наистина не мога да ви кажа нищо за това. Това е съществуваща компания, която приема гледната точка на производителите, а не на производител на автомобили. Те разбират много добре аспектите на хардуера и електрическите превозни средства, но никога не са се впускали в света на автомобилите. Те се обърнаха към нас преди няколко години и казаха „бихме искали да създадем малка кола“, а аз отговорих „защо не погледнете улицата“. По улиците има Pininfarina. Те много биха искали да го направят за вас и тези момчета казаха: „Не, ние искаме да го направим с нея.“

Образ
Статична снимка, Цвят: Увеличено бяло

Популярна тема