BMW класиран като третата най-ценна автомобилна марка на световния пазар

BMW класиран като третата най-ценна автомобилна марка на световния пазар
BMW класиран като третата най-ценна автомобилна марка на световния пазар
Anonim
Образ
Образ

2017 Докладът за най-добрите глобални марки на InterBrandбеше публикуван само тази седмица и има няколко изненади между тях.

Върхът на класа както винаги е Apple, Google и Microsoft,, но останалите 97 марки също не се представят зле. В автомобилната област BMW завърши трети,точно под Mercedes-Benz и обичайното Toyota.

Toyota, партньор на BMW в някои проекти (включително новото BMW Z4 и различни сътрудничества в електрически и хибридни превозни средства), класирана на седмо място като цяло; Mercedes-Benz завърши в кръга на първите десет, докато BMW завърши на тринадесето място Възможно е да се направят и други интересни наблюдения: например Toyota остава най-добрата марка автомобили, въпреки че е загубила 6% от стойността си в сравнение с 2016 г.

Mercedes-Benz отбеляза ръст от 10% (47,8 милиарда долара), докато BMW остана неподвижен с прогнозна стойност от 41,5 милиарда долара. Във всеки случай тези три марки се представиха значително по-добре от колегите си в по-ниските класове. Наследникът на BMW, Honda, беше класиран на двадесето място със стойност от около 22 милиарда долара, което е увеличение от 3%. Следва Ford с 5% ръст ($13,6 милиарда), следван от Hyundai (35 места) и Audi (38 места).

Образ
Образ

Друга марка, собственост на BMW, MINI, успя да завърши в топ 100 (87-мо място); Teslaедва успява да влезе в класацията (98 място), докато ветеран като Ferrari завърши на 88-мо място, превръщайки се в първата италианска марка, която влиза в класацията. Този отчет е генериран въз основа на три ключови аспекта, които измерват финансовото представяне и способността на марката да влияе върху избора на клиентите и да поставя повече „премиум“цени, осигурявайки повече приходи.

Популярна тема