MINI предлага използването на технологии за автономно шофиране на пистата

MINI предлага използването на технологии за автономно шофиране на пистата
MINI предлага използването на технологии за автономно шофиране на пистата
Anonim
Образ
Образ

Проблемът със самостоятелното шофиране създава много главоболия на много хора. За тези марки, които предлагат прости автомобили (тези, които трябва да ви отведат от точка А до точка Б), това може дори да изглежда като благословия от небето; Corolla, която става напълно автономна, не звучи толкова странно, колкото би било за Porsche 911. Същото правило (в различен мащаб, разбира се) важи за марката MINI, известна за емоциите, които предлага на човека зад волана.

Ето какво предложи вицепрезидентът на MINI, Себастиан Макенсен , в кулоарите на автомобилното изложение във Франкфурт, говорейки за помощ с кола:

“е нещо, което според мен не трябва да се прилага първо от MINI. Тъй като MINI винаги се е интересувало преди всичко от удоволствието от шофирането и Mini иска да държите волана в ръцете си, да контролирате колата и все пак иска да усетите емоциите от шофирането с вашия автомобил или когато натискате газта по определени начини. Емоционално, автономното шофиране не е страхотно нещо за марката MINI.”

Образ
Образ

И така, за MINI, скучната работа на автономното шофиране изглежда като наближаваща буря. Въпреки това, с известно творческо мислене, това също може да се превърне в предимство.

„Знаете ли колко добри са хората в шофирането? Определено по-малко от професионален шофьор, така че ако вашата автономна кола може да ви отведе до пистата, винаги натискайки колата до краен предел, , но никога не излизайки от пистатапо начини, които може би не си представяте, може би имате преживявания с вашето MINI, които никога не бихте имали иначе, нали? Във всеки случай отиваме твърде далеч, не мисля, че MINI ще бъде сред първите автономни коли, почти сигурно ще сме задните "

каза Макенсен, предлагайки интересна представа за възможното използване на автономни технологии.

Това е нещо, с което Audi вече са се справили, когато буквално хвърлиха компютърно контролирано ' Audi RS7на писта възможно най-бързо. Audi бяха толкова уверени в колите си, че дори предложиха таксиметрови превози на тези, които искаха да ги тестват, и изглежда, че шофьорите също се забавляваха (като пътници). Какъв ще бъде бъдещият сценарий за творенията на Mini, никой не знае, но като цяло не изглежда толкова зле.

Препоръчано: