Видео: BMW обяснява накратко безжичното зареждане за своите автомобили

Видео: BMW обяснява накратко безжичното зареждане за своите автомобили
Видео: BMW обяснява накратко безжичното зареждане за своите автомобили
Anonim
Образ
Образ

Безжичното зареждане изглежда е истински проблем в няколко индустрии в наши дни, не само за производителите на смартфони. Производителите на автомобили се интересуват от прехвърляне на енергия от зареждащо устройство към батерията, без да се налага да използват никакви физически връзки, за да направят живота с електрическите автомобили по-добър. Една от къщите, които тласкаха най-много към тази цел, беше и все още е BMW. В резултат на това новият акумулаторен хибриден модел от серия 5ще се предлага със система за безжично зареждане от 2018 г.

Системата работи като всяка друга система за безжично зареждане на пазара и се състои от основа с интегрирана първична намотка - която може да бъде инсталирана например в гараж, но също и на открито - и вторична намотка, интегрирана в долната част на автомобила. Между двете намотки се генерира променливо магнитно поле, през което се предава електричество без използване на кабели или контакти с енергийна скорост, която достига 3,2 kW. Тази форма на батерийно захранване с високо напрежение отнема приблизително три часа и половина за зареждане.

Образ
Образ

BMW 530eсе предлага с батерия от 9,2 kWh и се смята, че предлага количество чиста електроенергия за около 29 мили според германците, което се превежда на около 46 километра автономия. Разбира се, веднага щом зареждането приключи, 2-литровият 4-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор под капака може да поеме работата и възможността за покритие е ограничена само от количеството гориво в резервоара. Това обаче не е въпросът, тъй като това видео показва, че BMW са се заели сериозно с внедряването на тези автомобилни решения, за да гарантират, че клиентите им имат удобен начин да зареждат колите си.

Очаква се много автомобили скоро да бъдат пуснати на пазара от BMW, независимо дали изцяло електрически или хибридни автомобили, използващи същата технология, за да се осигури на клиентите безпроблемно изживяване. Най-големият проблем остава фактът, че трябва да се монтира контакт в гаража и фактът, че цената на този монтаж може да бъде доста висока, въпреки че германците досега не са говорили за точните цифри. Веднага след като системата стане достъпна като опция за 2018 г., моделите от серия 5 със сигурност ще имат ценова листа за тези компоненти

Популярна тема