Услугата Alexa на Amazon ще бъде на борда на всички BMW и MINI от средата на 2018 г

Съдържание:

Услугата Alexa на Amazon ще бъде на борда на всички BMW и MINI от средата на 2018 г
Услугата Alexa на Amazon ще бъде на борда на всички BMW и MINI от средата на 2018 г
Anonim
Образ

Как Amazon Alexa работи върху автомобили

Универсалният гласов асистент - разработен от Amazon - Alexa, ще бъде достъпен за всичкиBMW и Miniот средата на 2018 г.Alexaще позволи на клиентите на BMW Group достъп до голямо разнообразие отуслуги, развлечения и удобства за пазаруване, докато са в колата, просто с помощта на глас. Следователно десетките хиляди команди, които Alexa разполага на специални устройства, ще бъдат достъпни за използване директно в колата.

„BMW Connected skill for Alexa“е достъпно от септември 2016 г., което позволява на потребителите от САЩ, Германия и Обединеното кралство да поискат от Alexa различна информация относно автомобила, напр. като нивото на зареждане на батериите или нивото на бензин в резервоара или дори управлявайте колата си от вкъщи благодарение на дистанционното управление.Alexa също ви позволява да се консултирате с срещи, предварително зададени маршрути и часове на заминаване с помощта насвързан дневен редотBMW ConnectedНаличността на Alexa директно в колата вече дава възможност да се възползвате от функциите, които досега бяха достъпни само у дома.

"Чрез тази интеграция с Alexa в нашите модели от средата на 2018 г. BMW и MINI ще бъдат неразделна част от дигиталния начин на живот на нашите клиенти"

каза Дитер Мей, вицепрезидент на BMW Group за цифрови услуги и бизнес модели.

„Гласовото управление беше въведено за първи път в BMW Group преди много години и сега подобряваме тази функционалност чрез интегриране на цифрова екосистема, която ще предостави набор от нови възможности, които нашите клиенти ще могат да използват бързо., лесно и безопасно от колата ви."

Образ

Какво ви трябва, за да накарате Amazon Alexa да работи?

Не е необходим смартфон, за да се възползвате от Alexa, тъй като всички модели BMW и избрани модели MINIса оборудвани с вътрешна SIM карта за превозното средство.

"Развълнувани сме да работим с BMW, за да предоставим изживяването на Alexa на техните клиенти"

казаНед Курич, вицепрезидент на Alexa Automotive

„Използването на гласа ви за използване на различно съдържание и взаимодействие с Alexa ще подобри още повече изживяването при шофиране. Нямаме търпение купувачите на BMW да го изпробват."

Популярна тема