Видео: Бивш член на BMW Designer group говори за концепцията Borgward Isabella, бъдещето на дизайна

Видео: Бивш член на BMW Designer group говори за концепцията Borgward Isabella, бъдещето на дизайна
Видео: Бивш член на BMW Designer group говори за концепцията Borgward Isabella, бъдещето на дизайна
Anonim
Образ

Един аспект, който често се пренебрегва в бъдещето на електрическите автомобили, е дизайнът. Без традиционното задвижване автомобилите вече няма да се нуждаят от много от дизайнерските елементи, с които сме свикнали днес. Благодарение на недостига на механични ограничения, дизайнерите на електрически автомобили могат да се отдадат на себе си, като проектират това, което ги вдъхновява, а не само това, което е необходимо. В известен смисъл това може да ни накара да се върнем към златната ера на автомобилния дизайн, където дизайнът беше много по-насочен към истинската красота и естетика, отколкото към прости трикове.Бивш дизайнер на MINI и екстериорен дизайнер на BMW, Anders Warming, сега е водещ дизайнер заBorgwardи говори за дизайна на техния нова концепция: Изабела.

ОригиналътBorgward Isabellaбеше много хубава кола от 1950 г. Имаше много специфичен собствен характер, който започваше от купето на колата чак до опашка. Warming също говори за това как са интегрирали много от това в новата концепция, но без да гледат твърде много в миналото. „Аз лично не съм фен на ретро дизайна, мисля, че ретрото предполага, че изглеждате по грешен начин“– каза Warming. Неговите мисли за дизайна на бъдещето, особено електрическите автомобили, не принадлежат само на него. Много автомобилни компании, дори по-традиционните катоBMWиMercedes-Benz, се насочват към бъдещето, само с няколко препратки към миналото

Можете да видите много прилики между новата концепция Isabella на Warming и концепциятаBMW NEXT 100Както Warming казва във видеото, има много хармония, различните елементи заедно създаване на хармония. И това изглежда е гореща тема сред концепциите за електрически автомобили.С новите технологии и липсата на традиционни дизайнерски ограничения, дизайнерите са свободни да създават хармонични форми, както никога досега.

Образ

Някои дизайнерски канони, с които толкова сме свикнали, като предната част или предните решетки, вече няма да съществуват в бъдеще. Замарка като BMW, която е направила своя„двоен бъбрек“свой подпис, това може да е проблем. Но изглежда, че приемането на нови методологии, само частично запомняне на миналото, вместо никога да се отклонявате от него, е правилният път. Новата концепция наBMW i Vision Dynamicsдемонстрира това много добре, поддържайки форми, подобни на предните решетки, без всъщност да има решетки. Изглеждат добре, незабавно напомняйки за стила на BMW, но изведени на ново и различно ниво.

Бъдещето на автомобилния дизайн е доста интересно.Страшно е, защото не сме свикнали, но е и вълнуващо. Ще останат ли колите естетически красиви, ако действителната им форма вече не е толкова важна за функционалността? Има ли нещо специално в дизайна на една врата, когато има толкова много ограничения, както в днешния свят, или липсата на тези ограничения ще доведе до създаването на по-интересни и разнообразни дизайни?

Популярна тема