Новото BMW Z4 ще бъде истинска Ultimate Driving Machine, но различна от Toyota Supra

Новото BMW Z4 ще бъде истинска Ultimate Driving Machine, но различна от Toyota Supra
Новото BMW Z4 ще бъде истинска Ultimate Driving Machine, но различна от Toyota Supra
Anonim
Образ

Минаха пет години, откакто чухме заBMW си сътрудничи с Toyotaза разработване на платформа за спортни автомобили. В официалното съобщение по това време нито една компания не даде много улики за това какво може да се очаква от сътрудничеството и, очевидно, споразуменията между двете компании са финализирани едва в края на 2015 г.

По-рано тази година, на годишнотосъбитие на BMW във Вила д'Естеобаче, BMW представиконцепция на новото BMW Z4. Роудстър. Красивата концепция предвижда производствения автомобил, койтоще бъде продаден през 2018 г., само няколко месеца по-рано от японския си аналог.И двата автомобила ще споделят много детайли по шасито, както и вероятно окачване и технология.

За BMW, механиката на шофиране на двата спортни автомобила ще бъде доста различна една от друга. Главният изпълнителен директор на BMW Group Австралия Марк Вернер казановото Z4ще бъде истинска „най-добра машина за шофиране“, според CarAdvice.

Образ

Въпреки чеBMW Z4е разработен съвместно сToyota, местният шеф на BMW уверява пуристите, че производственият Z4 финал няма да бъде всичко подобно на японския си аналог.

"Причината за сътрудничеството е само икономическа" - каза Вернер.

"Разработването и производството на всяка кола струва приблизително няколко милиона долара, а сегментът на роудстърите за съжаление е в упадък от няколко години - не само за BMW, но и за всички производители на автомобили.Затова решихме да обединим усилията си с Toyota по отношение на процеса на разработка. Дизайнът, от друга страна, е абсолютно уникален. Не само дизайнът, но и начинът, по който колата се оставя да бъде управлявана и проверена."

Образ

Австралийците също подчертаха приликите между Toyota 86 и Subaru BRZ, показател за това колко интензивно е било предишното сътрудничество на Toyota, но Вернер обеща, че приликите между двете превозни средства ще бъдат наистина трудни за идентифициране.

„Z4 ще бъде абсолютно уникален продукт на BMW, точно както бихте очаквали да бъде“, накрая каза Вернер.

Популярна тема