Според BMW самоуправляващите се автомобили ще променят бъдещия дизайн на автомобила

Според BMW самоуправляващите се автомобили ще променят бъдещия дизайн на автомобила
Според BMW самоуправляващите се автомобили ще променят бъдещия дизайн на автомобила
Anonim
Образ

Според това, което се чува в индустрията,електрическите автомобилиса готови да превземат автомобилната индустрия. Почти всички производители на автомобили са съгласни с това, демонстрирайки го чрез сериозни инвестиции в електрически двигатели, батерии и автономни функции.BMWне е изключение и с разкриването наBMW i Vision Dynamicsконцепцията ни показа точно накъде сме се запътили. И докато липсата на класически двигател вече промени дизайна на електрическите автомобили на пазара сега, нещата ще бъдат още по-различни, след като първитеавтономни превозни средстваизлязат на пазара.

Говорим заавтономни превозни средства, способни на ' обхват от ниво 5,крайъгълен камък, който тепърва предстои да бъде постигнат за всеки производител на автомобили.Тези автомобили на бъдещето ще трябва да интегрират интелигентни решения, способни да предотвратят злополуки;в резултат на това всички пасивни системи за подпомагане, които трябва да бъдат интегрирани в настоящите автомобили, ще изчезнат, което ще повлияе драстично на дизайна на всички превозни средства, според BMW.

„Когато колите станат умни, те ще избегнат инциденти; и знаете колко много пасивна технология се влага в автомобилите в днешно време. Това се превърна в много важен фактор заразмера и съотношението на днешните автомобили- с основателна причина, тъй като се нуждаем от тези системи за безопасност на автомобилите - но ако автомобилите могат да избегнат инциденти сами, ние можем може бипремахнете някои от тези технологии за пасивна безопасност Това, на което се надяваме, за марка като MINI, е, че колите могат да бъдат направени много по-компактни." Вицепрезидентът на отдела за дизайн на BMW,Adrian van Hooydonk, каза на редакторите на Car Advice на автомобилното изложение във Франкфурт.

Образ

Докато не успеем да видим тези неща да се сбъднат обаче, както моторните, така и електрическите автомобили ще останат подобни на днешните. Разработването на електрически и хибридни автомобили не може да стане без включването на традиционните превозни средства в производствената гама. За да се уверят, че колите са печеливши, повечето производители на автомобили ще разработят и двата варианта на едни и същи модулни платформи, за да са сигурни, че могат да променят захранването на различните модели, без да се налага да инвестират сериозно в научноизследователска и развойна дейност.

Следователно,окончателният дизайн на електрически автомобили-поне тези, които ще се появят през следващите няколко години,и в случай на производителите на автомобили "Традиционен" -ще остане подобен на това, с което сме свикнали от началото на века.

Популярна тема