BMW-Great Wall: възможно партньорство с l’ китайска компания

Съдържание:

BMW-Great Wall: възможно партньорство с l’ китайска компания
BMW-Great Wall: възможно партньорство с l’ китайска компания
Anonim
Образ
Образ

Производство на BMW в Китай

Съобщава се, че BMW обмисля временно партньорство с китайската централа на Great Wall . Цитирайки ръководител на BMW, Вестник Ройтерс пише, че нов завод ще бъде открит в град ЧаншуВъпреки това остава неясно къде стои тази идея или дали китайското правителство - което би желало сътрудничеството на производителите на автомобили с местни доставчици - одобри всичко.

„Не знам колко подробно е вече това споразумение и дори двете компании да са получили зелена светлина от централата на китайското правителство“, каза изпълнителният директор, който, тъй като не е упълномощен да говори, предпочита да остане анонимен.

Друг човек, който би трябвало да знае нещо за това, каза тази сделка няма да засегне бензиновите или дизеловите автомобили, което показва вероятно фокусиране на ресурсите върху електрически превозни средства.

Какви модели BMW се произвеждат в Китай

BMW в момента си партнира с Brilliance China Automotive Holdings за производството на серия от превозни средства, специфични за китайския пазар, включително BMW 1 Series Sedan ,дълго междуосие BMW X1 и BMW Серия 5 Li.

Образ
Образ

Друг източник от BMW заяви, че "компанията няма да коментира никакви спекулации."

„Развитието на нашия бизнес с партньорството с BMW Brilliance Automotive ще продължи по план и ние ще продължим да инвестираме и да се развиваме заедно с нашите съвместни предприятия“- добави той.

Как вървят продажбите на BMW в Китай

Продажбите на BMW в Китай са нараснали с 11% спрямо миналата година, добър резултат и е втората най-голяма луксозна марка в страната след Audi. Анализаторите смятат, че тази сделка за между BMW и Great Wall ще продава само електрически автомобили,, тъй като Китай спря да одобрява нови бизнеси с дизелови автомобили.

Препоръчано: