Видео: BMW M3 F80 срещу BMW 340i драг състезание

Видео: BMW M3 F80 срещу BMW 340i драг състезание
Видео: BMW M3 F80 срещу BMW 340i драг състезание
Anonim
Образ

BMW M3 F80е най-доброто от Серия 3. Има забележима разликамежду по-мощните автомобили Серия 3 и M - поне гледайки листа с данни - и това е проблем, който баварците се опитват да разрешат, като се има предвид, че бъдещата серия 3 ще включваM Performanceмодел, който ще се справи сам до средата между "нормалната" серия 3 и модела M. Но междувременно в тази позиция намирамеBMW 340i

Когаторестайлингбъде представен иBMW 340iлогото е отметнато върхуBMW конфигуратори По целия свят за първи път хората знаеха, че това ще бъде най-добрата серия 3.Оборудван с обновенB58от3000cc шестцилиндровв съответствие с326 конски сили и 450 Nm въртящ момент, номерата стават и за състезателна кола. Колата ускорява от 0 до 100 за 5,1 секунди със задно задвижване и за 4,9 секунди със задвижване на всички колела.

Всички тези цифри звучат добре за нашите уши, но в реалния живот колата изглежда много по-бърза, отколкото си представяме, както видяхме. Тестовият автомобил беше със задвижване на всички колела и се представи много добре на пътя. Тази кола обаче не е сравнима сBMW M3и това е, което искаме да ви покажем във видеото по-долу. Двете коли се сблъскват със скорости от 100 км/ч, което е фантастично за 340i, който всъщност, ако имаше xDrive, може дори да надмине M3 в спринта 0-50 км/ч.

Образ

Факт е, че максималната мощност на M, заедно сCompetition Packageи последващите 450 конски сили, е над 100 км/ч и нагоре.Това не е единственото предимство на това M3, тъй като на пистата наистина би затруднило 340i. Но въпросът, който възниква е: колко често хората карат колата си на пистата, за да я карат? Тази разлика между двата модела наистина ли е толкова важна?

Популярна тема