Големи творби за деца: Театърът “ La Scala” и BMW Italia заедно

Съдържание:

Големи творби за деца: Театърът “ La Scala” и BMW Italia заедно
Големи творби за деца: Театърът “ La Scala” и BMW Italia заедно
Anonim
Страхотни произведения за деца - Teatro alla Scala - BMW Italia
Страхотни произведения за деца - Teatro alla Scala - BMW Italia

Страхотни творби за деца: Театър „Ла Скала“и BMW Italia заедно за най-малките. Проектът вече доведе над 40 000 деца и родители в Ла Скала този сезон

Страхотни творби за деца: Театър „Ла Скала“и BMW Italia заедно за най-малките. Проектът вече доведе над 40 000 деца и родители в Ла Скала този сезон. Проектът Great Works for Small, силно подкрепен от суперинтендант Александър Перейра през 2015 г., е първият цикъл от произведения, замислени за детска публика, създадени в Teatro alla Scala, и постигна незабавен успех, който нараства от представление на представление.

Сезон 2016/2017 завършва с най-новите представления на Отвличането от сераля за деца (на 5 май две представления за училищата, 21 май за публиката), трето заглавие на операта, което е добавено, както и успехите получено от Пепеляшка и Вълшебната флейта.

Очарователният ориенталски зингшпил на Моцарт е преведен на италиански и съкратен до около час благодарение на музикалната обработка на Александър Крампе и ще бъде представен под ръководството на Йоханес Шмид и 32-годишната Микеле Гамба на подиума на оркестъра на Академията. Към Академията принадлежат и млади солисти. Както вече се случи за The Magic Flute, версията на The Rape from the Seraglio за най-малките попада в същия сезон на Die Entführung aus dem Serail в пълната версия на немски език, режисирана от Zubin Mehta за „порасналите“.

BMW Италия

„Проектът Grandi Opere per Piccoli е един от проектите, с които се гордеем, защото въплъщава способността за иновации и внасяне на нови идеи, които са в нашата ДНК, както в тази на Teatro alla Scala, с която сме свързани чрез партньорство, започнало през 2002 г. и което миналата година ни накара да станем подкрепящи учредители“.

Серхио Солеро, президент и главен изпълнителен директор от BMW Италия

Театър Ла Скала

„Изключителният успех на инициативата Grandi Opere per Piccoli е един от най-важните резултати, постигнати от Teatro alla Scala през последните години, със сигурност този, с който най-много се гордея. Възпитахме у хиляди деца интереса и страстта към операта, върнахме родителите им в театъра, помогнахме за изграждането на публиката на бъдещето и предложихме на младите хора от Академията възможността да се представят на сцената на Ла Скала в пред по-взискателната публика: тази на най-малките. За това искам да благодаря на BMW Italia, които също искаха да споделят тази инициатива с нас, продължавайки консолидираното сътрудничество.

Александър Перейра, директор на Театро ла Скала

Препоръчано: