BMW i8 MemphisStyle: Garage Italia Customs празнува дизайна на Мемфис

Съдържание:

BMW i8 MemphisStyle: Garage Italia Customs празнува дизайна на Мемфис
BMW i8 MemphisStyle: Garage Italia Customs празнува дизайна на Мемфис
Anonim
BMW i8 MemphisStyle Concept - Garage Italia Customs

BMW i8 MemphisStyle: Garage Italia Customs празнува дизайна на Мемфис, изкуство и културно движение, което революционизира света на дизайна през 1980 г

BMW i8 MemphisStyle: Garage Italia Customs празнува дизайна на Мемфис, артистично и културно движение, което революционизира света на дизайна през 1980 г. Това беше първото в света в необикновената обстановка на павилиона на UniCredit в Милано. С ексклузивния интериорен и екстериорен дизайн BMW i MemphisStyle на BMW i3 и BMW i8, творческият център на Lapo Elkann отдаде почит на визионерския стил на артистичното и културно движение, което революционизира света на дизайна през 1980 г.

Вече говорихме за това в тази предишна статия: BMW i3 и BMW i8

Мислите на Lapo Elkann

„За мен е голямо удоволствие да подновя връзките с BMW i. Напълно споделям тяхната визия за поглед към бъдещето и технологични иновации като основни елементи във всеки проект. Креативността, стилът и иновацията винаги са били основните характеристики на цялата работа, извършена от моя екип в областта на планирането и проучването на дизайна. Това сътрудничество ми даде възможност да отпразнувам голямата си страст към артистите от Мемфис. За известно време съм събрал значими произведения на изкуството от това движение и те ме заобикалят, за да мога да се вдъхновявам от тях в ежедневието си. Не мога да не се гордея с постиженията на моя творчески център. За пореден път моите дизайнери надминаха всички очаквания; те успяха да пренесат истинската същност на дизайна на Мемфис върху тези футуристични еднократни ".

Lapo Elkann, президент и творчески директор на Garage Italia Customs.

Адриан Ван Хойдонк, старши вицепрезидент по дизайна на BMW Group

„През 80-те години на миналия век групата от Мемфис постави под съмнение формалната строгост и класическата функционалност на дизайнерските артефакти по един донякъде провокативен и забавен начин. По този начин Мемфис се превърна в символ на съвременния дизайн. Със своите дизайнерски проекти Групата предизвика съществуващите догми, събуди емоции и създаде ливреи с висока разпознаваема стойност. BMW Group следва подобен подход в дизайна на превозните средства BMW i, поставяйки под съмнение типичния език на автомобилния дизайн, разкривайки нови позиции и препроектирайки превозните средства от нулата.

Електрическите превозни средства от първото поколение имаха основната цел да привлекат вниманието. Възприехме и нов подход към съществеността.Например, ние бяхме първите, които използваха въглеродни влакна, подсилени с пластмаса, в автомобилния бранш като нов индустриален материал за масово производство. Благодарим на Lapo Elkann за неговото творческо сътрудничество и неговия вдъхновяващ принос. Ние сме особено доволни, че с Michele De Lucchi успяхме да имаме един от членовете-основатели на Memphis group с нас за това сътрудничество с Garage Italia Customs".

BMW i8 MemphisStyle Concept - Garage Italia Customs
Образ

Популярна тема