BMW i Ventures инвестира в Fair, приложение, което ви помага да си купите кола

Съдържание:

BMW i Ventures инвестира в Fair, приложение, което ви помага да си купите кола
BMW i Ventures инвестира в Fair, приложение, което ви помага да си купите кола
Anonim
Образ

Приложение, което ви помага да си купите кола

BMW i Ventures,групата, създадена отBMW за подпомагане на инвестирането в нови стартиращи компании с висок потенциалсвързани със световния автомобил, току-що инвестира вFair,приложение, което позволява на клиентите да купуват колата си онлайн, без да губят времето си. Компанията беше подпомогната в тази инвестиция отPenske Automotive Groupи други по-малки инвеститори, които осигуриха фонд от близо 1 милиард долара за създаването на този проект.

Fairе стартиран отСкот Пейнтър и Георг Бауер, като и двамата са част от висшите рангове на съответните си фирми.ДокатоПейнтър беше главен изпълнителен директор на TrueCar,Бауер беше ръководител на финансовите услуги за Tesla и BMW AG.Приложението работи така, че да може да прогнозира кои модели могат да заинтересуват и могат да си позволят клиентите благодарение на филтър за търсене, който взема предвид вида на предпочитаното превозно средство и максималната месечна вноска, която може да бъде достигната, но в допълнение се предлага възможност след първия месец да върнете превозно средство по всяко време.

По този начин клиентите могат да избират между опции за краткосрочен заем или по-евтин лизинг или цялостни покупки, според Бауер.

„Това не е нито наем, нито лизинг, нито покупка, потребителят може да задържи превозното средство за две седмици, два месеца или шест години. Това, което се случва, е, че удобството на краткосрочния наем ще бъде комбинирано с по-ниските лизингови плащания."

Образ

Вашата кола е налична само за един ден

BMW i Venturesочевидно се интересуваше от идеята и затова реши да инвестира във Fair.

Компанията е основана едва през септември и подобна инвестиция със сигурност ще й помогне да създаде своята структура. Засега единственият офис в Лос Анджелис вече има около 200 клиента. Начинът на работа на автомобила предполага, че клиентът избира автомобил, който може да си позволи, като иска като гаранция оторизация за месечни плащания към банката. След товаFair купува използваното превозно средство отдилър, за да го предостави на клиента след около ден. Автомобилът може да бъде върнат по всяко време след предизвестие от 5 дни, без други задължения за клиента; колата накрая се препродава на търговеца, от който е закупена, или се продава по друг начин (други дилъри или търгове).

Популярна тема