Поглед в бъдещето на електрическата гама на BMW

Съдържание:

Поглед в бъдещето на електрическата гама на BMW
Поглед в бъдещето на електрическата гама на BMW
Anonim
Образ

Предстоящите електрически автомобили BMW

Никой не разполага с кристална топка, която може да ни каже точно кои коли ще се произвеждат в бъдеще. Автомобилният сектор се развива толкова бързо в наши дни, че е наистина невъзможно да се предвиди какво ще се случи дори през следващите няколко години. Въпреки това, винаги е възможно да се опита, въз основа на информацията, която вече имаме за плановете, които производителите имат в магазина. Ето какво наскоро се опита да направи AutoBild, опитвайки се да заключикак ще се развие гамата електрически превозни средства на BMW през следващите няколко години.

Първата "крайъгълна" година, спомената от AutoBild, е 2020-2021 г., дата, която самото BMW е отбелязало в календара.До 2021 г.BMW iNextконцепцията трябва да оживее, заедно сBMW i3съперник,Tesla Model 3, кросоувърBMW i3Xи възможноBMW i4, което може да бъде генерирано отконцептуалния i Vision Dynamics.Въпреки че надеждата да видим истинско BMW i4 е доста слаба,4 Series Gran Coupe Electricили нещо подобно може наистина да се сбъдне.

За 2022 г. AutoBild смята, чеBMW i1Xможе да бъде създадено за китайския пазар - изцяло електрически вариант на BMW X1. Не знаем нищо за това, но може да е правдоподобна възможност. През 2023 г. се очаква дебют наBMW i5, което ще бъде нещо като 6 Series GT, но електрическо. Има илуксозно BMW i7, също планирано за 2023 г.

Образ

Времената за зареждане на новите колони

2024 изглежда като последната година, считана от BMW и неговите прогнози за електрически превозни средства, с пускането на новото поколение наBMW i8в пътната карта. Превозното средство трябва да бъденапълно електрическо, без хибридна мощност и свреме за зареждане от приблизително десет минути.Тази скорост би било невъзможно да се мисли за ден „днес, но в толкова далечно бъдеще не можем да знаем. В същото време може би бихме могли да видимBMW i5X, електрически вариант наBMW X5, с батериен пакет, скрит под "под " на "колата, подобна наTesla Model XТова ще изисква нова електрическа архитектура, но знаем, че BMW в момента работи върху гъвкави архитектури както за традиционни, така и за чисто електрически захранвания

Стилът на тези автомобили изглежда наистина екстремен според AutoBild, тъй като повечето каросерии изглеждат направо извън концепциятаi Vision Dynamics Докато очакваме този дизайн да стигне до етапа на производство (като се има предвид успехът на концепцията i8, която беше почти пропукана във финалната версия), може би такъв екстремен стил е твърде преувеличен. Особено като се има предвид, че някои автомобили са просто електрически варианти на съществуващи автомобили, катоBMW X3иX5

Образ

Плътността и капацитетът на батерията вече са на път да се подобрят драматично през следващите години. Също така вероятно ще видим видимо намалено време за зареждане, благодарение на 800 или повече волтови колони. Може да не достигнем 10 минути за пълно зареждане само за 7 години, но мисълта е окуражаваща.

Както споменахме по-рано, не е лесно да се предвиди какво ще се случи в тази индустрия, като се има предвид, че тя непрекъснато се променя и също така като се има предвид, че инфраструктурите все още трябва да се развиват много, за да достигнат определени видове технологии; обаче, тази таблица за стартиране би изглеждала като добър начин за сега.Много от тези автомобили са само идеи, замислени от AutoBild, а не колата, планирана от BMW, но не е изключено тези модели наистина да видят светлината в бъдеще.

Популярна тема