BMW иска да стартира своя собствена програма в стил "Uber"

Съдържание:

BMW иска да стартира своя собствена програма в стил "Uber"
BMW иска да стартира своя собствена програма в стил "Uber"
Anonim
Образ

Кога ще излязат автомобили с обсег на ниво 4 и 5

Въвеждането наавтономна технология в ежедневните автомобилиизглежда е основната цел на днешните автомобилни производители. Повечето производители на практика се състезават кой първи да постигне’ ниво 5 на изпълнение, което междувременно води до някои интересни развития в индустрията.BMWочевидно фокусира част от ресурсите си върху стартирането напрограма за споделен транспорт, предвидена за приблизително 2021 г., състояща се от автомобили, които иматавтономна технология ниво 4 или ниво 5 на борда.

Изявлението дойде по време на интервю с Endgadget, където д-р Клаус Бютнер,ръководител на програмите за самостоятелно шофиране на BMW, направи някои интересни изявления за текущото състояние и за бъдещето на автономни автомобили.Досега повечето медии смятат новата автономна система от ниво 3 на Audi, въведена в A8, като най-модерния избор на пазара, но BMW казва, че е била на нивото на това ново A8 преди няколко години.

Образ

„Преди няколко години бяхме на същото ниво като Audi, но се чудехме дали си струва да интегрираме система, която работи само при ниски скорости, като се има предвид ниската полза за клиентите“, каза Бютнер пред редакторите на Endgadget. Това, за което той имаше предвид, е фактът, че автономните функции на Audi работят при скорости до 60 км/ч, което им позволява да се използват само в трафик, а за такива ситуации BMW вече има напълно валидни решения. Така че пускането на тази технология сега за клиентите не изглеждаше толкова важно и баварците решиха да не го правят засега

Скоро ще имаме гама от ниво 3 за BMW

Въпреки товаBMW работи върху система за обхват от ниво 3, която може да работи при скорости до 130 км/ч, тъй като това е ограничението на скоростта, прилагано в цяла Европа. Според Buettner систематаще започне да функционира до 2021 г., но по това времеBMW groupсъщо ще се опита да стартира пилотна програма за автопарковете те използват автономни функции от ниво 4/5. Някои модели от серия 7 вече тестват тази технология в района на залива, но е невъзможно да ги различим от традиционните BMW, ако не бяха няколко стикера отстрани.

Образ

ТезиСерия 7използватЛидарен сензор(за ниво на автономност 3) или три (за нива 4/5), но те са толкова добре вградени в каросерията на колата, че трудно се забелязват без да се приближават. Един от начините да направите това обаче екато погледнете волана, който има вградени светлини, които могат да ви кажат какво прави колата.През 2019 г. автопарк от 100 автомобила ще бъде пуснат по целия свят, включително райони в Европа и Китай, за да се гарантира, че системата работи в различни среди.

Популярна тема