Top Gear Speed ​​​​Week: BMW M4 CS срещу Mercedes-AMG E63 срещу Audi RS3

Съдържание:

Top Gear Speed ​​​​Week: BMW M4 CS срещу Mercedes-AMG E63 срещу Audi RS3
Top Gear Speed ​​​​Week: BMW M4 CS срещу Mercedes-AMG E63 срещу Audi RS3
Anonim
Образ

Кой ще бъде победител?

Top Gear'sSpeed ​​​​Weekпредлага някои от най-невероятните автомобили, ориентирани към представяне на пазара, априори коя марка е, както и какъв стил и ниво на представяне бъдете така. Чрез бавен, но внимателен процес, Top Gear ще избере победител, изправяйки колите една срещу друга, за да разбере коя е най-добрата, елиминирайки една кола след друга. Въпреки че не е най-лесната задача да сравнявате две много различни коли, това ще послужи за демонстриране на различните им силни и слаби страни. Последното тристранно предизвикателство се проведе междуBMW M4 CS, Audi RS3 SedanиMercedes-AMG E63 S

Кой печели мокрия тест …

Тези три автомобила са много различни една от другаЕдната е купе със задно задвижване, едната е компактен седан със задвижване на всички колела, а другата е високопроизводителен ориентиран седан със задвижване на всички колела / задвижване на задните колела.Единственият истински общ знаменател е, че всички те са брутално бързиИ така, кой е най-добрият? От Top Gear зависи да разбере.

Първите обиколки се проведоха под дъжда в Knockhill. Тук Audi RS3 блести. Неговата отлична система за задвижване Quattro и заден дифузьор са в състояние да дадат правилната мощност на колелата по всяко време, като по този начин правят сцеплението отлично, което позволява на RS3 да атакува завоите на мокро много по-добре от всеки друг автомобил в теста. В комбинация с комбито си, неговият2,5-литров турбо двигател и 400 к.с.прави тази кола най-бързата в дъжда, според Top Gear.

Образ

На мокро,Mercedes-AMG E63 Sе също толкова забавен. Неговата система за задвижване на четирите колела е по-готова да предава мощност към задната ос от тази на RS3, което го прави много по-забавен. Въпреки това сцеплението и стабилността му са все още добри. Комбинирайте това сцепление и задвижване на задните колела с600hp twin-turbo V8и ще разберете защо този AMG е истинска кола. Единствената кола в този тест, която страда при дъжд, еBMW M4 CS.Неговите мощни 3000cc, 464 конски силиL6 турбо двигатели нестабилната задна част -задвижването на колелата прави тази кола твърде хлъзгава на мокро, тъй като често се хлъзга и презавива твърде много, което я прави донякъде неконтролируема.

… и кой на сушата

След като пистата изсъхне обаче, картите се смениха. Докато RS3 беше абсолютна радост за шофиране на мокро, където се противопоставяше на физиката и се забавляваше като малко други, на сухо колата стана твърде имплантирана и не много забавна.Сцеплението му е твърде ефективно и е твърде лесно да го държите на пътя, за да се забавлявате. Все още е много бързо и ефективно, но не е толкова забавно. Ето защо RS3 е отлична спортна кола, която може да се използва всеки ден, тъй като ще бъде бърза при всякакви условия, но все още ще бъде опитомена, но това е и причината да бъде елиминирана от конкуренцията.

Образ

И победителят е…

От друга страна, BMW M4 CS показва най-доброто от себе си при сухи условия. Колата се маневрира по-добре, но без да преувеличавам, управлението й е много директно и колата е отлично балансирана. Докато колата беше неконтролируема на мокро, колата стана по-предсказуема и динамична на сухо, показвайки се като страхотната спортна кола, каквато е. В крайна сметка обаче неговата донякъде мрачна личност причини елиминирането му от състезанието. Така че Mercedes-AMG E63 S печели това сравнение.Причината е, че неговата личност никога не се е променила, оставайки забавна при всяко време. Той е много бърз, осигурява страхотно забавление, но винаги остава перфектно контролируем, независимо от условията. Следователно този AMG ще продължи в надпреварата, провеждана от Top Gear.

Популярна тема