Видео: BMW M140i срещу Mercedes-AMG A45 - драг състезание

Видео: BMW M140i срещу Mercedes-AMG A45 - драг състезание
Видео: BMW M140i срещу Mercedes-AMG A45 - драг състезание
Anonim
Образ

Липсва чисто BMW M1

АвтомобилитеM Performanceса създадени през последните години само с една цел: да запълнят празнината в гамата на марката. И въпреки че резултатът обикновено е постигнат, в някои случаи проблемът все още не е напълно решен и разбира се имаме предвидBMW M140i, модел, който няма чисто M версия

Причината честно казано все още остава загадка, тъй като BMW никога не е казвало нищо за това. Някой се опита да обясни това, като каза, чемястото на евентуално BMW M1 вече е заето от M2, но честно казано M2 е купе, а не хечбек, било то 3 врати или 5 врати.Друга причина може да бъде фактът, че тозиM140iвече е достатъчно бърз, за ​​да задоволи нуждите на феновете на този сегмент.

Въпреки това, BMWM Performance хечбеке в неизгодно положение в сравнение с конкурентите.Mercedes-AMG A45 е най-мощният вклас, със спецификации, които трябва да изплашат всеки в тази индустрия. На хартияMercedesтрябва да бъде значително по-бърз отM140i,и това предимство трябва да бъде видимо и на пистата, въпреки че засега ще съсредоточете се върху чистото ускорение.

Образ

Тъй като обсъждаме техническите характеристики, трябва да кажем, че този A45 AMG е оборудван с381 конски сили 4-цилиндров 2000cc двигателвсички- задвижване на колелата и автоматична скоростна кутия 7-степенна;lo0-100 трябва да се получи за 4, 1 секунди, ссамоограничена скорост от 250 км/ч. Същата максимална скорост трябва да се достигне отBMW M140i, но чисто задно задвижване на това BMW го кара да достига 0-100 за 4, 6 секунди, благодаря към двигателя от 340 конски сили с 6 цилиндъра в ред.BMW прогнозира серия 1 със задвижване на всички колела, която определено ще намали 0-100 с още 0,2 секунди.

Видеото по-долу ни показва, че двете коли са много по-близо една до друга, отколкото може да си помислите, гледайки техническите спецификации.

Популярна тема