Партньорство на BMW и Great Wall: MINI може да се произвежда в Китай

Съдържание:

Партньорство на BMW и Great Wall: MINI може да се произвежда в Китай
Партньорство на BMW и Great Wall: MINI може да се произвежда в Китай
Anonim
Образ

По-рано тази седмица нов доклад от Китай подчерта факта, чеBMW се интересува от обединяване на усилията си с китайския производител Great WallПървоначално това изглеждаше безсмислено, тъй като немската марка вече си сътрудничи с друга компания в Китай,Brilliance Automotive, както е установено от наредбата на китайското правителство. ДосегаBMWиBrilliance Automotiveса работили перфектно заедно, за да постигнат различни етапи, така че раздялата с тях няма да има много смисъл. Съвсем нов доклад, обаче, предполага, че марката, върху която ще падне вниманието в този случай, ще бъдеMINI

Според Automotive News, които споделят анонимни източници в двете компании,BMWBMW групата преговаря сGreat Wallза целта да донесепроизводството на Mini в КитайТъй като MINI е различна марка от BMW, законите в Китай изискват да намерите местна компания, с която да си сътрудничите, ако иска да разшири производствените си вериги в страната. Great Wall би била чудесен партньор, тъй като е една от най-големите марки автомобили в Китай.

В кои държави се произвежда MINI

Това ще бъдепървият път, когато MINI ще се произвежда в страна извън Европа, тъй като британската марка произвежда в Обединеното кралство, Холандия и отчасти в Австрия. Все още има някои пречки по пътя, тъй като Great Wall е де факто производител на SUV и няма опит в производството на малки автомобили. Това обаче ще бъде лесно разрешим проблем, тъй като опитът на BMW ще помогне за запълването на празнините.

Образ

Този ход ще позволи на BMW да изнася автомобили от Китай - със значителни икономии на разходи - след като Брекзит приключи и бъдат въведени митата между Обединеното кралство и Европейския съюз. Така че това е дългосрочна програма, която ще помогне на германците да ограничат щетите, причинени от излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз. За съжаление нито един официален източник не потвърди новината, когато беше разпитан, и следователно все още не е ясно дали тези доклади са реалност или просто дупка във водата.

Популярна тема