MINI изцяло електрически и варианти с 3 врати потвърдени

MINI изцяло електрически и варианти с 3 врати потвърдени
MINI изцяло електрически и варианти с 3 врати потвърдени
Anonim
Образ

Днес BMW Group обяви, ченовото електрическо MINI ще бъде вариант на модела с 3 врати.Този изцяло електрически автомобилще се произвежда през 2019, увеличавайки избора на двигатели Mini, за да включва бензинови или дизелови двигатели с вътрешно горене, хибридни и електрически превозни средства с батерии. Електрическият мотор на електрическото MINI ще бъде произведен вцентър за електронна мобилност на BMW Group в заводите Динголфинг и Ландсхут в Бавария, преди да бъде интегриран в автомобила в завода в Оксфорд, който е главният щаб производство на модела MINI с 3 врати. Заводът ще произвежда машината поне до 2023 г.

Изборът къде да се произвежда електрическото MINI беше особено труден поради конкуриращия се политически и икономически натиск на фона на правителствените преговори за Brexit.Ако търговското споразумение бъде прието, немските компоненти може да се сблъскат с по-високи разходи, което ще направи проекта по-малко печеливш. Възлагането на модела на основния производствен завод на MINI щеше да намали напрежението с правителствените служители на Обединеното кралство, които лобираха силно за дизайна на съоръжението.

Сравнително кратката времева рамка за производство на модела - четири години в сравнение с типични седем - дава на BMW възможност евентуално да премести производството на автомобила другаде с бъдещи надстройки на автомобила, ако е необходимо., според източник на Bloomberg.

Образ

Въпреки че повечето автомобили MINI се произвеждат в Оксфорд, BMW съобщава, че може да премести производството си другаде, ако Brexit се влоши. Някои от моделите на градската марка в момента се произвеждат в Холандия.Заводите на BMW в градовете Лайпциг, където се произвежда i3, и Регенсбург бяха сред кандидатите за сглобяване на електрическото Mini.

Популярна тема