MINI LIVING - Дишай: Salone del Mobile 2017

Съдържание:

MINI LIVING - Дишай: Salone del Mobile 2017
MINI LIVING - Дишай: Salone del Mobile 2017
Anonim
MINI LIVING - Breathe 2017г

MINI LIVING - Breathe: Salone del Mobile 2017, изложен на via Tortona 32, предлага концепция за устойчив и съзнателен живот

MINI LIVING - Breathe: Salone del Mobile 2017, изложен на via Tortona 32, предлага концепция за устойчив и съзнателен живот с минимално въздействие върху околната среда. Концептуална и далновидна интерпретация на начин на живот, който е съзнателен и осведомен за ресурсите, в ограничено физическо пространство. Инсталацията поставя под въпрос конвенционалния начин на живот и демонстрира как архитектурата може да отговори креативно на бъдещите предизвикателства, като все по-ограничените пространства и ограничените ресурси в градските райони.

В съответствие с принципите на MINI за творческо използване на пространството, инсталацията създава жилищна зона, която побира до трима души на 50 м2от три нива, които предлагат гостоприемство и полезна среда както за почивка, така и за работа.

Гъвкавото и прозрачно външно покритие филтрира и неутрализира въздуха, наводнявайки интериора с естествена светлина, докато градината на покрива помага за подобряване на въздуха и градския микроклимат.

Il Salone del Mobile

Посетителите на Salone del Mobile ще имат възможност да посетят инсталацията MINI LIVING - Breathe от 4 до 9 април 2017 г. на Via Tortona 32 (Torneria Tortona) в Милано.

Програмата в кулоарите на инсталацията е разработена от платформата за дизайн и изследване A / D / O, основана от MINI с цел изследване на нови хоризонти в областта на дизайна и насърчаване на творческата работа на "авангард"

В централата си в Грийнпойнт, Бруклин, A / D / O предлага на дизайнери, архитекти, творци и стартиращи фирми пространство от 2000 квадратни метра за измисляне на иновативни идеи. В това огромно пространство има и магазин, посветен на предмети, списания и каталози за дизайн и изкуство, който по случай Salone del Mobile се премества в Милано директно от Ню Йорк.

MINI LIVING

MINI LIVING е инициатива, стартирана през 2016 г. като творческа платформа с цел разработване на архитектурни решения, посветени на градските пространства на бъдещето. Миналата година MINI LIVING представи визионерски концепции за живот, начин на живот и работа в градските райони благодарение на инсталациитеMINI LIVING - Do Disturb(в Salone del Mobile в Милано) иMINI LIVING - Гори(на Лондонския фестивал на дизайна).

MINI LIVING - Breatheпредставлява третата инсталация, създадена в рамките на инициативата.

MINI LIVING - Breathe 2017
Образ

Популярна тема