MINI LIVING: живеете съзнателно и устойчиво с Breathe

Съдържание:

MINI LIVING: живеете съзнателно и устойчиво с Breathe
MINI LIVING: живеете съзнателно и устойчиво с Breathe
Anonim
Образ
Образ

MINI LIVING: живеете съзнателно и устойчиво с Breathe. Иновативният проект на MINI прави живота в малки пространства визионерски, като същевременно зачита всеки природен ресурс

MINI LIVING: живеете съзнателно и устойчиво с Breathe. Иновативният проект на MINI прави живота в малки пространства визионерски, като същевременно зачита всеки природен ресурс. Breathe е далновидна интерпретация на начин на живот, който е съзнателен и наясно с ресурсите, в ограничено физическо пространство. Инсталацията поставя под въпрос конвенционалния начин на живот и демонстрира как архитектурата може да отговори креативно на бъдещи предизвикателства, като все по-малки пространства и ограничени ресурси в градските райони.

В съответствие с принципите на MINI за творческо използване на пространството, инсталацията, характеризираща се с пространство от 5 метра ширина и 10 метра височина и идеална за трима души, разглежда идеята за по-активно, особено чрез по-голямо екологично съзнание. По този начин къщата е замислена като активна екосистема, която може да даде ценен принос към околната среда - изразена тук чрез интелигентно използване на основни ресурси като въздух, вода и светлина.

Прозрачното външно покритие филтрира въздуха и наводнява пространството с естествена светлина, за да осигури ярка и приятна вътрешна среда. В допълнение, градина на покрива с буйни растения, които произвеждат кислород, помага за подобряване на въздуха и градския микроклимат. На покрива интелигентна конструкция събира дъждовната вода, за да може да се използва повторно. За конструкцията са използвани рециклируеми и екологични материали, като по този начин напълно въплъщават концепцията за съзнателно използване на ресурсите.

MINI Living - Breathe

Breathe е третата инсталация, създадена в рамките на проекта MINI LIVING - инициатива за творчество и споделяне на идеи, стартирана от MINI през 2016 г. и която цели да предложи иновативни архитектурни структури за градската среда на бъдещето. Миналата година MINI LIVING представи визионерски и иновативни концепции, свързани с градските пространства, посветени на споделянето на ежедневието, свободното време и работата чрез инсталациите MINI LIVING - Do Disturb (в Salone del Mobile в Милано) и MINI LIVING - Forests (в London Design Фестивал).

Посетителите на Salone del Mobile in via Tortona 32 (Torneria) в Милано ще имат възможността да видят инсталацията от 4 до 9 април 2017 г. Програмата на Salone беше очертана от изследователската и дизайнерска платформа на Нюйоркска марка A / D / O.

Препоръчано: