MINI / Награди на Гьоте-институт 2017

Съдържание:

MINI / Награди на Гьоте-институт 2017
MINI / Награди на Гьоте-институт 2017
Anonim
MINI / Гьоте институт - Саим Демиркан Куратор в Ludlow38 през 2017 г

MINI / Награди на Гьоте-институт 2017: Саим Демиркан е победител за кураторската резиденция по програмата Curatorial Residencies Ludlow 38

Кураторската резиденция, която включва стипендия и мандат за програмиране на арт пространството в резиденцията Lower East Side за една година, беше наградена от международно жури, съставено от Лариса Харис (Музей на изкуствата в Куинс), Кристиан Ратемайер (Музей за модерно изкуство) и Николаус Шафхаузен (Kunsthalle Wien).Ентусиазмът на Демиркан към аналите на изкуството на 20-ти век, съчетан с изключителна чувствителност за извеждане на артистични позиции в различни медии и дисциплини, насърчи журито да направи категорично европейски избор. Demircan ще започне своята програма през февруари с първата американска изложба на съвместното дуо New Noveta, които ще разширят своята практика на изпълнение в арт пространството чрез фотографски изображения, аудио и костюми и също ще представят нов пърформанс.

От Германия с изкуство

Заедно с немския художник Veit Laurent Kurz, Demircan ще получи подкрепа за колективната изложба на нюйоркски и европейски художници в рамките на нова артистична инсталация, замислена от Kurz специално за Ludlow 38, която ще бъде открита през пролетта. Базираната в Лондон художничка Sidsel Meineche Hansen ще използва арт пространството през лятото, за да подготви първото си самостоятелно шоу в САЩ през есента, включително нова продукция и поредица от свързани събития.

Саим Демиркан(роден през 1980 г., Дарби, Обединеното кралство) е куратор и писател, базиран в Берлин. Между 2012 и 2015 г. е куратор в Kunstverein München. Преди това той курира двугодишна програма от проекти извън обекта, както и изложба на творби на немския художник Кай Алтхоф в галерия Focal Point в Саутенд-он-Сий. Съвсем наскоро той беше куратор в Академията за изящни изкуства в Мюнхен.

Популярна тема