MINI: 3 милиона бройки, произведени в завода в Оксфорд

Съдържание:

MINI: 3 милиона бройки, произведени в завода в Оксфорд
MINI: 3 милиона бройки, произведени в завода в Оксфорд
Anonim
MINI Clubman JCW 3rd Million

MINI: 3 милиона бройки, произведени в завода в Оксфорд от 2011 г. насам. MINI John Cooper Works Clubman е3 милиона

MINI: 3 милиона бройки, произведени в завода в Оксфорд от 2011 г. насам. MINI John Cooper Works Clubman е номер 3 милиона. 80% от произведените автомобили се доставят по целия свят. От около 300 коли на ден през 2001 г. до около 1000 днес, със семейство от 4500 работници в Оксфорд, които произвеждат нова кола почти всяка минута. 80 процента от произведените тук MINI се изнасят за повече от 110 пазара по света.Откакто започнаха да произвеждат MINI през 2001 г., малкото британско момиче се оказа много популярно по целия свят. Страстта и ангажираността, които всички присъстващи в завода имат за изграждането на висококачествен продукт, са от съществено значение за този успех. 3-милионното устройство, построено в Оксфорд, е забележително постижение.

Продажби на MINI по света

Продажбите на MINI, както в Обединеното кралство, така и в международен план, се засилиха през последните 15 години. През първата си година близо 40 000 MINI бяха продадени по целия свят. До 2015 г. този брой е нараснал до близо 340 000 коли. Трите фабрики в Обединеното кралство играят роля в производството му - Hams Hall близо до Бирмингам прави двигателите, Swindon прави формите и възлите на каросерията за MINI и всичко това се изпраща до Оксфорд с каросерията, готова за работа. отделите за производство, боядисване и окончателно сглобяване.

Заедно тези заводи спомогнаха за създаването и поддържането на работни места за хиляди хора пряко и косвено, въпреки че веригата на доставки е много по-широка, както и тази на търговците на дребно.

Туптящо сърце: Оксфорд

От 2000 г. до 1,75 милиарда британски лири са инвестирани от BMW Group в трите завода и в Оксфорд това включва най-съвременен отдел за боядисване, ново високотехнологично производство на каросерии завод, нова зона за окончателно сглобяване, нов логистичен център, нов център за контрол на качеството и инженеринг и MINI Academy, където се обучават чираците в завода.

Оксфорд, сърцето и производствената къща на малкия англичанин, има богата история в производството на двигатели. Това беше първият завод за производство на автомобили от 1913 г., когато великият дизайнер, предприемач и филантроп Уилям Морис (по-късно лорд Нафийлд) произвежда първата си кола, "Bullnose" Morris, близо до днешния производствен завод.

Популярна тема