MINI Countryman Cooper S E ALL4: хибридно приключение

Съдържание:

MINI Countryman Cooper S E ALL4: хибридно приключение
MINI Countryman Cooper S E ALL4: хибридно приключение
Anonim
MINI Coutryman Cooper S И ALL4

MINI Countryman Cooper S E ALL4: хибридно приключение за новото представяне на английската марка, което съчетава мощността на електрическия и тяговия ALL4 с топлинен двигател

MINI Countryman Cooper S E ALL4: хибридно приключение за новото представяне на английската марка, което съчетава мощността на електрическата и ALL4 тяга с термичен двигател. Първият модел на марката, оборудван с plug-in хибриден двигател, който отваря възможността за изживяване на изключително електрическа мобилност, следователно локално с нулеви емисии.

Трицилиндров бензинов двигател и синхронен електродвигател. Двата двигателя генерират обща системна мощност от 165 kW / 224 к.с. Също толкова очарователни са разходът на гориво от 2,1 литра на 100 километра и стойността на CO2 от 49 грама на километър (стойности в тестовия цикъл на ЕС за plug-in хибридни автомобили). Така MINI Countryman Cooper S E ALL4 се позиционира като идеалната кола за градско пътуване, където може да се движи в чисто електрически режим и в същото време да използва колата през уикенда за пътуване.

MINI eDrive архитектура

Предните колела се задвижват от двигател с вътрешно горене, а задните колела от електрически мотор. MINI Cooper S E Countryman ALL4 може да се движи електрически не само в градския трафик, но и извън градската среда, с максимална скорост от 125 км/ч и пробег до 40 километра. И е в състояние да достави удоволствие от шофирането дори там, където свършват асфалтираните пътища.

„Новият plug-in хибриден задвижващ механизъм е перфектен за новото MINI Countryman, защото предлага интелигентна концепция за задвижване на всички колела и в допълнение позволява чисто електрическо шофиране както в града, така и на по-дълги разстояния. Това е уникално в сегмента, към който принадлежи.”

Уве Зайц, директор на проекта MINI Plug-in Hybrid.

Трицилиндров двигател с технология TwinPowerTurbo

Двигателят произвежда пикова мощност от 100 kW / 136 к.с. от работен обем от 1,5 литра. Максималният въртящ момент от 220 нютонметра вече може да бъде извикан при 1 250 об/мин. В MINI Countryman Cooper S E ALL4 двигателят с вътрешно горене е комбиниран с модифицирана шестстепенна трансмисия Steptronic, която предава мощността към предните колела, вярна на типичния за MINI принцип. Електрическият мотор на MINI Countryman Cooper S E ALL4 е поставен под пода на багажника като втори източник на енергия. Електрическото задвижване, изградено на принципа на хибриден синхронен двигател, се отличава преди всичко с особено високата мощност от 65 kW / 88 к.с. по отношение на теглото и размерите и генерира максимален въртящ момент от 165 Nm, който вече може да бъде припомня се при започване от неподвижно положение, както е характерно за електрическите тласкачи.В допълнение, двигателят предлага линейно подаване на мощност до горния диапазон на оборотите и много висока ефективност. Електрическият мотор предава мощността си към задната ос чрез двустепенна едноскоростна скоростна кутия.

MINI Coutryman Cooper S И ALL4 Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ
Образ

Популярна тема