Гиганти с остатъчна стойност 2016: MINI е на подиума

Съдържание:

Гиганти с остатъчна стойност 2016: MINI е на подиума
Гиганти с остатъчна стойност 2016: MINI е на подиума
Anonim
Giants с остатъчна стойност 2016 MINI

Гиганти на остатъчна стойност 2016: MINI е на подиума с две победи, второ място и трето място за оригиналния британски автомобил

Гиганти на остатъчна стойност 2016: MINI е на подиума с две победи, второ място и трето място за оригиналния британски автомобил.

MINI One 3 врати в категорията Компактни автомобили и MINI One D Countryman в категорията Mini SUV се оказаха моделите, които осигуряват най-трайна стойност в съответните си сегменти.

В класа кабриолети второто място бе за MINI Cooper Convertible, докато MINI One Convertible завърши трети.Текущата класация „Гиганти на остатъчната стойност“в общо 16 категории превозни средства се основава на пазарен анализ от Изследователския институт в Саарбрюкен въз основа на прогнозите на Bähr & Fess, които изследват стабилността на стойността на новите автомобили през следващите четири години.

Освен че се позовават на специфични критерии като покупна цена, собственост на автомобила, пазарен имидж и оценки от сравнителен анализ и проучвания на клиенти, експертите също така базират своите прогнози на общи фактори като качеството на конкурентите в сегмента и общи автомобилни разработки.

Благодарение на скорошния им успех, MINI One 3 врати със 75 kW / 102 к.с. и MINI One D Countryman с 66 kW / 90 к.с. са готови да привлекат силно търсене на пазара на употребявани автомобили. Пазарните експерти прогнозират, че те ще имат остатъчна стойност от съответно 59, 5 и 57 процента от текущата им покупна цена при препродажба за четири години.

Моделът на второ място в своя сегмент, MINI Cooper Convertible със 100 kW / 136 к.с., също постига много добра прогноза за остатъчна стойност от 56,5 процента. По отношение на загубата на стойност в абсолютно изражение, MINI One Convertible се нарежда на трето място в своя сегмент с остатъчна стойност от 56,5 процента.

Сравнението на остатъчната стойност предоставя на новите потенциални клиенти важно ръководство за вземането на решение за покупка: в края на краищата загубата на стойност е значителен разходен фактор. Що се отнася до засегнатите шофьори на MINI, техните автомобили не само им осигуряват нисък разход на гориво, но и особено високо ниво на стабилност на стойността. От години моделите на британската първокласна марка редовно се включват сред „гигантите на остатъчна стойност“.

Популярна тема