MINI ALL4 Racing: 4 MINI в Top5 Abu Dhabi Desert Challenge

Съдържание:

MINI ALL4 Racing: 4 MINI в Top5 Abu Dhabi Desert Challenge
MINI ALL4 Racing: 4 MINI в Top5 Abu Dhabi Desert Challenge
Anonim
MINI ALL4 Racing

MINI ALL4 Racing: 4 MINI в топ пет на Abu Dhabi Desert Challenge 2016

Abu Dhabi Desert Challenge, за втория кръг от 2016 FIA Cross Country World Cup, обещава да бъде вълнуващ финал. След Етап 3 на това престижно състезание в пустинята, четири MINI ALL4 състезания са поставени в топ пет.

За допълнително подчертаване на възможностите за дълги разстояния на MINI ALL4 Racing, шест MINI ALL4 Racing заемат позициите от 2-ро до 7-мо място. В края на Етап 3 (вода на Ал Айн) и четири дни на интензивно състезание през пустинния етап на Abu Dhabi Desert Challenge, руското дуо Владимир Василиев / Константин Жилцов (201) взе своето MINI ALL4 Racing до втора позиция.С два етапа до края, все още е твърде рано за миналогодишния победител Василиев да мисли за повторна победа.

Василиев коментира:

„Днешният ден показа истинската същност на състезанието – дюните бяха много трудни. За щастие нямаше дъжд, но все пак карах внимателно. Не защото беше рожденият ден на Константин, а за да поддържа конкуренцията жива.“

Yazeed Al Rajhi (KSA) и навигаторът Timo Gottschalk (GER) в MINI ALL4 Racing204 завършиха етапа на пето място и в момента са трети в общото класиране. Въпреки пустинния опит на Ал Раджи, в един момент той стана жертва на скок твърде високо на пясъка, което предизвика кратко забавяне.

Ал Раджи коментира:

„Заседнахме и трябваше да изляза от колата, за да се освободя. За съжаление това ни накара да губим време. Последният участък в по-малките дюни помогна, защото беше много бърз …"

Якуб Пржигонски (POL) и Tom Colsoul (BEL) заемат четвърто място в класирането на състезанието. Седми в края на фазата, този екипаж на MINI ALL4 Racing не превръща скоростта в своя силна страна. По време на началния етап на деня на Super Special Przygonski постави най-бързо време за радост на този симпатичен мъж от Полша.

Мико Хирвонен (FIN) продължи опита си в дюните с тежка битка, която го доведе до третото време след 280 км. Хирвонен и навигаторът Мишел Перен (FRA) се класираха пети в общото класиране. След двудневното състезание в студени и мокри условия пустинната жега се върна, но не размрази душата на финландския пилот.

Hirvonen:

„Няма драма! Нищо специално. Закъсахме няколко пъти, но не много. Просто се отдръпнете и всичко беше наред.”

За американеца Брайс Мензис Abu Dhabi Desert Challenge е първото му пълно състезание на FIA на дълги разстояния в пустинята и за първи път в MINI ALL4 Racing… дори и да не звучи така. С експерта Андреас Шулц (Германия) на негова страна, в деня на откриването на Super Special те грабнаха пол и Якуб Пржигонски едновременно. Етапът ги видя да пресичат финалната линия на четвърта позиция, което им позволи да влязат шести в общото класиране.

ОАЕ шофьор Ш. Халид Ал Касими и навигаторът Халид Ал Кенди (Abu Dhabi Racing203) са шестият от екипажите на MINI ALL4 Racing, които в момента са в топ десет. Днешният етап компенсира силното четвърто и седмо място в общото класиране, въпреки че Ал Касими се възстановяваше от контузия на гърба по време на предишния етап.

Образ Образ Образ
MINI ALL4 Racing

Популярна тема