Mini Coupe и Mini Roadster: последен акт

Mini Coupe и Mini Roadster: последен акт
Mini Coupe и Mini Roadster: последен акт
Anonim
Mini Coupè - Mini Roadster

Всички добри истории имат щастлив край. Малките "спортни автомобили" на Mini Coupe и Mini Roadster ще приключат кариерата си в унисон до края на месеца.

Нормална смяна на поколенията, при която Mini 3 врати и Mini 5 врати вече се произвеждат в Оксфорд в 7 моделни варианта.

Mini Coupe имаше своята световна премиера на 24-часовото състезание на Нюрбургринг в безсмъртната Nordschleife непосредствено преди появата му на Международното автомобилно изложение във Франкфурт (IAA) през 2011 г.

MINI John Cooper Works Coupé се справя с предизвикателството Endurance по отличен начин, надминавайки го с летящи цветове, базирано не само на спортни качества, но и на надеждност, което го доведе до първите две места в модела MINI диапазон.

Оттогава насам MINI Coupé предоставя онова вълнуващо и интензивно усещане за „усещането за картинг“със своите мощни двигатели, специално разработена настройка на окачването, нисък център на тежестта и заден спойлер, който автоматично разширява се при високи скорости.

Перфектно съответстваща на неговите характеристики на шофиране, безпогрешната форма на покрива на автомобила с интегриран спойлер и плосък силует придава на MINI Coupé отличителна линия на "бейзболна шапка".

Последното доказателство за популярността на MINI Coupé е победата в класа в "Най-добрите автомобили 2015".

Гласуване на читатели, проведено от автомобилното списание "auto, motor und sport".

Сега обаче е време да поемете управлението - заедно с MINI Roadster - чиято кариера, определена от чисто забавление от шофирането и спонтанно удоволствие на открито, приключи.

Англо-германският производител успя да навлезе в автомобилен сегмент, който с MINI Roadster представлява първия двуместен автомобил с отворен покрив в историята на марката.

Платен покрив, който се отваря особено бързо, ръчно или полуавтоматично като опция. Забавление на открито без много компромиси, благодарение - например - на голямото си багажно отделение, допълнено с опция за товарене през цялото време.

Значи няма кабриолет? Въобще не. MINI Convertible се предлага в три бензинови модела и два варианта на дизелов двигател, а MINI John Cooper Works Convertible все още се продава лесно.

В премиум компактния сегмент, MINI Countryman и MINI Paceman също са на път към успех.

Универсалното петместно и Sports Activity Coupe също предлага широка гама от двигатели.

Освен това и двата модела могат да бъдат оборудвани със система за задвижване на всички колела ALL4 (опция), която е специално разработена за MINI.

Всичко, което остава, е да изчакаме двата нови модела Mini Coupè и Mini Roadster да възприемат отново напълно философията на „усещането за картинг“.

Популярна тема