Пътен тест и преглед на 2017 Mini Cooper S Countryman All4 ръководство

Съдържание:

Пътен тест и преглед на 2017 Mini Cooper S Countryman All4 ръководство
Пътен тест и преглед на 2017 Mini Cooper S Countryman All4 ръководство
Anonim
Образ

Смешно, но не за всеки

Автомобилът винаги е бил форма на изразяване от самото му създаване, малко марки все още дишат тази философия катоMINIНезависимо дали става въпрос за първоначалното му въплъщение или за прераждането му преди 15 години под BMW банер, британската къща изгради репутацията си с отличителни автомобили с уникален стил и забавно шофиране.

Парадоксално обаче,най-продаваният модел MINI е най-големият: MINI CountrymanНаскоро преработен и по-голям от всякога,Crossover SUV от MINI сега споделя своята платформа сBMW X1 По-спортниятCountryman S, разгледан тук, е разработен, за да подобри производителността и да придаде на автомобила по-енергична индивидуалност.

Образ

Спортен външен вид и спортното е

Новият, по-голямCountrymanизглежда по-добре завършен и съставен от предишния модел. Управляемостта му е по-малко динамична от малкияMINI Cooper, ноCooper S Countrymanтук ни изуми с отлична пъргавина за своя клас, способна да направи преминава през трафика с лекота. Неговите стандартни 18-инчови джанти са снабдени със снижен четирисезонен Pirelli Cinturato P7, но въпреки това комфортът не е твърде компрометен. Колата има странично сцепление от 0,66 g, почти идентично със стандартния Countryman, който тествахме, нотози S при спиране от 112 км/ч до 0 спря 4 метра по-рано от класическата версия.

Образ

Механиката от BMW също включва2000cc редови четирицилиндров турбо двигател със 190 конски сили и 280 Nm въртящ моментКъм тази кола по-късно се присъедини All4 задвижване на всички колелаи отшестстепенна ръчна скоростна кутиявместо класическатаавтоматична скоростна кутия(срещу заплащане) с лостчета на волана(Countryman S с предно задвижване не се предлага с ръчна скоростна кутия). Съединителят е лек и лесен за използване от начинаещи и въпреки че скоростната кутия има дълги превключвания, точността е много добра.

С това оборудванеMINIнаправи0-100 за 7 секунди.Не е невероятно време, но по-бързо от 2, 1 секунда в сравнение със стандартната версия. Във всеки случай бихме предпочели турбодвигателят да е имал малко повече еластичност; четирицилиндровият не реагира под 2500 об/мин и изглежда задъхан, преди да достигне ограничителя.Въпреки това, когато двигателят се поддържа в своя тесен пиков въртящ момент, отзивчивостта и спортният дух са много добри.

Образ

Оборудване и опции

СтилМИНИне е за всеки.Countrymanнеизменно е част от тази философия, въпреки пропорциите, които придават на автомобила по-заоблен вид. Преработената линия е доста подобна на по-старото поколение, с квадратна предна част, кръгли фарове и покрив, който изглежда "окачен". Дължината муобаче е с 21 сантиметра по-дълга, а ширината му се е увеличила с 3 сантиметрав сравнение с миналото. Нашият тестван модел беше вThunder Greyметалик като опция (само Moonwalk Grey няма допълнителна такса), докато18-инчови джантии LED предни светлиниса стандартно оборудване на автомобила. ВсекиCountrymanимапанорамен покрив с два панела, задни сензори за паркиране, предно стъкло със сензор за дъжд и достъп без ключ.

Вътре,Countrymanима свой собствен външен вид. Нашият екземпляр беше оборудван с комбинация от черна кожа и плат. Качеството на материалите е добро за категорията превозно средство, дори ако няма нищо, което да промени или намали прекалено многото бутони за управление или много високата позиция на водача, дори ако просто свикнете с това. Най-малкото спортните седалки на този Cooper S Countryman са удобни и дискретно поддържат пътника. Задните седалки също са удобни и възрастните няма да се затрудняват да се качат, отчасти благодарение на междуосието, удължено със 7,5 см в сравнение с последния модел, което спомага за увеличаване на наличното пространство за краката на всички пътници.

Образ

Както във всяко другомодерно MINI, специалното табло е доминирано от огромния кръгъл дисплей, който в този случай съдържаекран, заобиколен от ярък пръстен, който променя цвета според избраните команди или функции.Амбиентна светлина присъства и в долната част на панелите на вратите и на нивото на краката. Нашата кола включваТехнологичен опционален пакет, който променя стандартния 6,5-инчов екран на информационно-развлекателната система на 8,8-инчов сензорен екран, с навигация и голям брой приложения. Пакетът включва още асистента за автоматично паркиране, head-up дисплея и безжичната станция за зареждане на мобилния телефон. Apple CarPlay ще бъде добавен като стандарт в моделите от 2018 г. Нашите опции включват едногодишен абонамент за сателитно радио SiriusXM.

Образ

MINI име, Maxi цена

Като каза това, нашиятCooper S Countryman ALL4 вече имаше доста висока цена от € 34 000и е трудно да се устои на оборудването му с определени опции, които лесно могат да доведат до докосване 40 000 евро. Забележителна цена за всяко MINI, като се има предвид също, че за същите пари можете да си купите по-бързоBMW X1, въпреки че, честно казано, BMW изглежда много по-трезво от забавлението, което получава. опитайте този Countryman S.

Плюсове: Отличителен дизайн отвън и отвътре, добро шаси и използваемо вътрешно пространство

Популярна тема