Видео: Екипът на Mission8 тества BMW M8 GTE

Видео: Екипът на Mission8 тества BMW M8 GTE
Видео: Екипът на Mission8 тества BMW M8 GTE
Anonim
Образ

GTE ни кара да разберем как ще изглежда пътният модел

BMW M8 GTEбеше обявен почти заедно със "стандарта"M8и, за да може да го включи в следващата година състезания, инженерите ще трябва да свършат много работа, като спазват прогнозите без никакво забавяне. МоделътGTEще бъде малко по-различен модел от производствения модел, поради корекциите, изцяло посветени на спортни и конкурентни състезания. Например,BMW M8 GTEтрябва да бъде оборудван с двигател с максимален обем от 4000 кубика, но това ще се окаже трудна задача за изпълнение от екипа на BMW, тъй като върхът на гамата S63 е двигател V8. от 4400cc.

След като този проблем с обема е преодолян,двигателят трябва да произвежда номинално поне 500 конски сили, в зависимост от мощността. Разработката се фокусира върху постигането на възможно най-добра ефективност, заедно с издръжливост и надеждност, докато трансмисията ще се управлява отшестстепенна секвенциална спортна скоростна кутия.НовотоBMW M8 GTEсъщо е много лек; благодарение на ултралеките въглеродни съединения, този нов състезателен GT ще тежи само 1220 килограма, с дължина 4980 мм и ширина 2046 мм.

Образ

По отношение на аеродинамиката, нов алгоритъм ще позволи по-голямо количество изчислителни изчисления на динамиката на флуидите, което ще увеличи броя на възможните симулации, които да бъдат извършени във вятърната камера. Перфектните тестови условия в рамките наBMW Group Aero Labнаправиха възможно най-доброто оптимизиране на товаBMW M8 GTE, с най-яркия пример, видим в колелата напълно нов дизайн, за да подобри аеродинамиката колкото е възможно повече.

Инженерите на пътни и пистови модели за производство работят заедно върху структурата на товаBMW M8 GTE; цилиндровият блок и главата на цилиндъра са възстановени от стандартния двигател, както и дизайнът на тази кола, който много прилича наBMW Серия 8 и BMW M8.Тази прилика се забелязва главно благодарение на към същата линия на покрива и към дизайна на предните и задните светлини. Във всеки случай, сравнявайки двете коли, дори ако вече сме виждали външния вид на този M8 GTE, моделътM8, който ще излезе на улицата, както се вижда от тези изображения, ще бъде малко по-различно от това, което вече знаем, и чакането вече става наистина изнервящо.

Популярна тема