Ревю и пътен тест на обновеното BMW 220d xDrive

Съдържание:

Ревю и пътен тест на обновеното BMW 220d xDrive
Ревю и пътен тест на обновеното BMW 220d xDrive
Anonim
Образ

BMW Серия 2 подновен за 2017

Карахме го въвBMW 220dверсия, за да видим какво се е променило. Малки подобрения на това BMW Серия 2подобриха това, което вече беше едно от любимите ни малки купетаУправлява добре, доста е практично и във220d версияпредлага добра производителност с ниски експлоатационни разходи. Моделътсъс задвижване на задните колелае по-забавен и също така по-евтин - така че освен ако наистина не искате безопасността и сцеплението на задвижването на четирите колела, изберете задвижване на задните колела.

В празнотата на автомобилните новини от октомври, нещо интересно най-накрая се появи в BMW;марката за първи път продаде повече Серия 4 от Серия 3 Изглежда, че по-елегантният стил е подтикнал повече клиенти да купуват повече купета с две и четири врати, отколкото обичайните хечбеци или седани.

Образ

Моментът съвпада идеално с факта, че тествамерестилизирана BMW Серия 2 в неговата форма на купе за първи път Над 180 000 бройки са продадениот стартирането му през 2014 г. и привлекателността му никога не е намаляла. Въпреки това, това купе току-що получи малка промяна, която включванови предни и задни LED светлини, по-големи въздухозаборници и леко модифицирани предни решетки нови цветове и нови алуминиеви джанти, но цялостният вид остава същият.

Промените в купето са по-интересни. Серия 2 се възползва отнай-новата информационно-развлекателна система със сензорен екранс „квадратна“графика, с нови свързани услуги, нови функции за гласови команди и тъчпад на копчето на системата iDrive, за да позволи лесно управление на въвеждане.Тя остава една от най-интуитивните системи за използване и се интегрира добре с интериорния дизайн. Няколко лъскави черни пластмасови вложки позволяват на арматурното табло да бъде по-приятно и да запази усещането за качество, необходимо за купе на тази цена.

Няма вариация в механиката на тази Серия 2, но не смятаме, че е имало нужда. С толкова малко съперници, товапродължава да бъде най-доброто малко четириместно купе за шофиране,със забавно и балансирано управление благодарение на задвижването на задните колела и основното подобрение на шасито на BMW.

Образ

Воланът реагира бързона натоварвания, докато каросерията на автомобила се контролира перфектно. Ниските гуми не правят пътуването по-комфортно, но опционалното адаптивно окачване направи тази кола страхотна и на дупки и неравности.СxDrive задвижването на всички колела винаги е гарантирано,въпреки че за съжаление се предлага само в комбинация с 8-степенна автоматична трансмисия.

Като цяло тази серия 2 остава солидна във всички области. ВариантътBMW 220dможе да изминава тихи дълги пътувания и въпреки че не може да съперничи наBMW M240i, той предлага достатъчно мощност за забавление. Той съчетава достатъчна ефективност с ниски експлоатационни разходи в сравнение с много по-скъпите и мощни бензинови двигатели в гамата.

Все пак има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да купите тази серия 2. Първото е дали наистина имате нужда от системата xDrive - заедно с автоматичната трансмисия, те повишават каталожната цена на 220d с около 4000 евро.

Образ

Второто е, че ще трябва да помислите дали няма да ви липсва практичността на серия 1 хечбек, наличен с гама от подобни двигатели.По-дребните възрастни могат да се настанят удобно на задните седалки, но тази серия 2 не може да се определи като просторна, дори ако размерът на багажника от 390 литра е повече от добър за автомобил от този тип.

Присъда: 4 звезди от 5

Спецификации:

Модел: BMW 220d M Sport xDrive

Цена: € 41 200

Двигател: 2000cc 4-цилиндров дизел

Мощност / въртящ момент: 190 конски сили / 400 Nm

Трансмисия: 8-степенна автоматична скоростна кутия, задвижване на всички колела

0-100: 6, 9 секунди

Максимална скорост: 225 км / ч

Разход / емисии: 21 km / l // 124 g / km

в продажба от: сега

Образ Образ Образ Образ
Образ

Популярна тема